Αλήθεια ή Μύθος: Θα γεράσουμε ακριβώς όπως η μητέρα μας; – Ομορφιά | Περιποίηση


Pixel Formula

Τα γονίδια παίζουν τεράστιο ρόλο σε όλα, διαφορετικά δε θα μοιάζαμε καν με τη μητέρα, τον πατέρα ή τα αδέρφια μας. Η υφή της επιδερμίδας, οι πόροι, το χρώμα του δέρματός μας για παράδειγμα είναι αποτέλεσμα των γονιδίων, οι παράγοντες όμως που καθορίζουν τη γήρανση είναι διαφορετικοί.

Ο μεγαλύτερος ένοχος για τη γήρανση δεν είναι φυσικά άλλος από τον ήλιο. Η έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος και –αφού ζούμε σε ηλιόλουστη χώρα- αν δε φοράμε επιμελώς το αντηλιακό μας δεν έχει σημασία αν η μητέρα μας είναι 60 και δείχνει 40. Εμείς θα δείχνουμε μεγαλύτερες από όσο είμαστε στην πραγματικότητα.

Άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στη γήρανση της επιδερμίδας είναι το στρες, η ποιότητα και η ποσότητα του ύπνου, η διατροφή και οι κακές συνήθειες, όπως για παράδειγμα το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ζάχαρης.

Η αλήθεια, λοιπόν βρίσκεται στην ποιότητα ζωής μας και στο κατά πόσο φερόμαστε καλά στην επιδερμίδα και τον εαυτό μας. Ναι, η μητέρα μας μπορεί να μας έχει περάσει μια καλή «πάστα» επιδερμίδας ή μια άσχημη. Είναι στο δικό μας χέρι όμως αν θα την εκμεταλλευτούμε ή όχι.

Ακολουθήστε το Instyle στο Instagram

Πηγή

Απάντηση