Αύξηση της αμοιβής σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στο ύψος του κατώτατου μισθού
ΕΛΛΑΔΑ17:55 21.02.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 17:57 21.02.2019) Λήψη σύντομου urlΜε το δεύτερο άρθρο της τροπολογίας που τίθεται προς ψήφιση απόψε δίνεται δυνατότητα παράτασης προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε δράσεις αντιπυρικής προστασίας.Την αύξηση της αμοιβής σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στο ύψος του κατώτατου μισθού προβλέπει τροπολογία της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου.
Όπως ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου κατά την εισήγησή της στην Ολομέλεια «είχαμε δεσμευτεί, θα αυξηθεί η αμοιβή σε προγραμμάτα κοινωφελούς εργασίας και θα έχουν κατώτατο τα 650 ευρώ όλοι και χωρίς ηλικιακές διακρίσεις» και υπογράμμισε ότι αφορά 40.000 εργαζόμενους και άλλους 14.000 που θα αρχίσουν να απασχολούνται το επόμενο διάστημα σε αντίστοιχα προγράμματα.
Με το δεύτερο άρθρο της τροπολογίας δίνεται δυνατότητα παράτασης προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε δράσεις αντιπυρικής προστασίας. «Το σχεδιάσαμε πριν έναν χρόνο, περίπου 5.000 εργάζονται σε δράσεις πρόληψης αντιπυρικής προστασίας», ενημέρωσε σχετικά η υπουργός Εργασίας.
Η τροπολογία ψηφίζεται απόψε από την Ολομέλεια και ενσωματώνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.Πηγή

Απάντηση