Εκτοξεύθηκε η πρώτη ισραηλινή άκατος με προορισμό τη Σελήνη
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ08:42 22.02.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 08:44 22.02.2019) Λήψη σύντομου urlΕάν η αποστολή ολοκληρωθεί με επιτυχία, το Ισραήλ θα γίνει η τέταρτη χώρα που θα έχει καταφέρει να προσγειωθεί στο φεγγάρι μετά τη Ρωσία, της ΗΠΑ και την Κίνα.Ο πύραυλος Falcon 9 εκτοξεύθηκε με επιτυχία από την πολεμική αεροπορική βάση στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα των ΗΠΑ, μεταφέροντας την πρώτη αποστολή του Ισραήλ στη Σελήνη με το όνομα Beresheet, τον δορυφόρο τηλεπικοινωνιών της Ινδονησίας Nusantara Satu και τον ερευνητικό δορυφόρο της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ S5.
Η εκτόξευση μεταδόθηκε ζωντανά από την ιστοσελίδα του SpaceX. Το Falcon 9, κατάφερε να τα θέσει όλα με επιτυχία σε τροχιά.
Το ισραηλινό Beresheet, θα ξεκινήσει ένα δίμηνο ταξίδι στη Σελήνη. Εάν τα καταφέρει, το Ισραήλ θα γίνει η τέταρτη χώρα που θα έχει καταφέρει να προσγειωθεί στη Σελήνη μετά τη Ρωσία, της ΗΠΑ και την Κίνα.
Το ισραηλινό σκάφος είναι ιδιαίτερα μικρό και ελαφρύ, έχει βάρος 600 κιλά και μήκος μόλις 1,5 μέτρου επί 2.
Όσον αφορά το Falcon 9, αυτή είναι η τρίτη αποστολή του, καθώς ήδη έχει πραγματοποιήσει εκτοξεύσεις τον περασμένο Ιούλιο και τον περασμένο Οκτώβριο.Πηγή

Απάντηση