ΕΛΚ εναντίον Όρμπαν για την επίθεση στον Γιούνκερ


Σφοδρή κριτική, ακόμη και απειλές για απομάκρυνσή του από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, εξαπέλυσαν κορυφαίοι Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές πολιτικοί στον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, μετά τη νέα επίθεσή του κατά του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής.

Η πρόεδρος του CDU Ανεγκρέτ Κραμπ –Καρενμπάουερ απείλησε με διακοπή των τακτικών συνομιλιών με το κόμμα του Ορμπαν Fidesz, ενώ ο υποψήφιος του ΕΛΚ για τις ευρωεκλογές Μάνφρεντ Βέμπερ προειδοποίησε ότι ο Όρμπαν πρέπει να αντιληφθεί ότι απομακρύνεται διαρκώς από το ΕΛΚ.

Την απόλυτη στήριξή της στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε και η Γερμανίδα καγκελάριος τονίζοντας ότι η Γερμανία θα το καταστήσει αυτό σαφές στις συζητήσεις με την Ουγγαρία.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Όρμπαν δεν είναι αποδεκτές», δήλωσε και ο πρόεδρος του CSU Μάρκους Σέντερ στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung», προσθέτοντας ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός «θα πρέπει να το αποδείξει εάν θέλει να ανήκει ακόμα στο ΕΛΚ».

Η ουγγρική κυβέρνηση παρουσίασε μια αφίσα την περασμένη Δευτέρα, που εμφάνιζε τον πρόεδρο της Κομισιόν και τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο ουγγρικής καταγωγής Τζορτζ Σόρος, υπονοώντας ότι και οι δύο θέλουν να προωθήσουν την παράνομη μετανάστευση στην Ουγγαρία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, DPA

Πηγή

Απάντηση