Κρεμλίνο: Ελπίζουμε ότι οι Αρχές του Καράκας θα κάνουν τα πάντα για να αποτραπεί κλιμάκωση
ΚΟΣΜΟΣ11:51 22.02.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 12:03 22.02.2019) Λήψη σύντομου urlΤο Κρεμλίνο ελπίζει ότι οι νόμιμες Αρχές της Βενεζουέλας θα κάνουν τα πάντα για να αποτραπεί η κλιμάκωση των εντάσεων στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, τόνισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.«Ελπίζουμε ότι οι νόμιμες Αρχές της Βενεζουέλας θα κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για να αποτρέψουη περαιτέρω κλιμάκωση των εσωετρικών πολιτικών εντάσεων», διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, στον απόηχο των εξελίξεων γύρω από την αμερικανική ανθρωπιστική βοήθεια που βρίσκεται καθ’οδόν για τη χώρα της Λατινικής Αμερικής. 
Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε, νωρίτερα, ότι η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα θα ξεκινήσει στις 23 Φεβρουαρίου, αλλά η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο προτίθεται να απαγορεύσει την άφιξή της.
Το θέμα της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα που έχει διοργανωθεί από την αντιπολίτευση, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με το Καράκας να εκφράζει την ανησυχία ότι κάποιες χώρες θα μπορούσαν να καλύψουν έτσι πολιτικά ή στρατιωστικά σχέδια.
Η πολιτική κρίση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ξέσπασε τις 23 Ιανουαρίου, όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, εξασφαλίζοντας τη στήριξη των ΗΠΑ, του Καναδά και αρκετών ευρωπαϊκών χωρών. Η Ρωσία, η Κίνα και το Μεξικό είναι μεταξύ των χωρών που εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος με τη σειρά του κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για ενορχήστρωση του επιχειρούμενου πραξικόπηματος στη Βενεζουέλα με τη βοήθεια του Γκουάιδο.
Ο Πεσκόφ αναφέρθηκε και στο θέμα της αποχώρησης των ΗΠΑ από τη Συρία, σημειώνοντας ότι η Μόσχα παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εν λόγω εξελίξεις. 
Σημειώνεται ότι η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σαρά Σάντερς ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ σκοπεύουν να διατηρήσουν στην Συρία με μια «μικρή ειρηνευτική ομάδα» 200 στρατιωτών για μια απροσδιόριστη «χρονική περίοδο».
«Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον και μεγάλη προσοχή το πώς εξελίσσεται η στάση των ΗΠΑ στο θέμα και αναλύουμε όλες αυτές τις ανακοινώσεις», είπε ο Πεσκόφ. Πηγή

Απάντηση