Πάπας: Εργαλεία του Σατανά οι παιδεραστές κληρικοί
ΚΟΣΜΟΣ12:14 24.02.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 12:18 24.02.2019) Λήψη σύντομου urlΔεσμεύθηκε να προστατεύσει τα παιδιά από τους «οργισμένους λύκους» κλείνοντας τις εργασίες της ιστορικής συνόδου για την διερεύνηση των σκανδάλων σεξουαλικής κακοποίησης.Ο Πάπας Φραγκίσκος, κλείνοντας σήμερα της εργασίες της ιστορικής συνόδου του Βατικανού για σεξουαλικές κακοποιήσεις από τον κλήρο, αποκάλεσε τους παιδεραστές «εργαλεία του Σατανά» και διεμήνυσε ότι θα προστατεύσει τα παιδιά από τους «οργισμένους λύκους». Είπε επίσης, ότι οι καρδιές ορισμένων κληρικών έχουν «καταστραφεί από την υποκρισία και την εξουσία».
Πρόσθεσε επίσης ότι ακόμη και μια υπόθεση παιδεραστίας συνιστά «φρικαλεότητα» και διεμήνυσε ότι η Καθολική Εκκλησία αντιμετωπίζει το ζήτημα με «εξαιρετική σοβαρότητα».
Η τετραήμερη Σύνοδος των επικεφαλής εθνικών ρωμαιοκαθολικών εκκλησιών στο Βατικανό, είχε ως αντικείμενο την διερεύνηση των σκανδάλων σεξουαλικής κακοποίησης και τη λήψη μέτρων για την αποτροπή ανάλογων περιστατικών στο μέλλον.
Ο Γερμανός καρδινάλιος Ρέινχαρντ Μαρξ, παραδέχθηκε ότι έγγραφα που μπορεί να περιείχαν αποδείξεις για σεξουαλική κακοποίηση από μέλη του καθολικού κλήρου είτε καταστράφηκαν είτε δεν συντάχθηκαν ποτέ.Πηγή

Απάντηση