Ισόβια στον «Βούλγαρο Εσκομπάρ» – Sputnik Ελλάδα
Σε βάρος του εκκρεμούν κι άλλες υποθέσεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών οι οποίες είναι προγραμματισμένες να δικαστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και βρίσκονται στα όρια της παραγραφής.Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 10 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον 56χρονο Βούλγαρο Ογκνιάν Ατανάσοφ, γνωστό και ως «Βούλγαρο Εσκομπάρ» που καταδικάστηκε για υποθέσεις διακίνησης ηρωίνης και κοκαΐνης που αφορούν το διάστημα από τον Αύγουστο του 1998 έως τον Μάιο του 1999.
Είναι η δεύτερη καταδίκη του από ελληνικό δικαστήριο μετά την απόφαση των βουλγαρικών διωκτικών αρχών να τον εκδώσουν στην χώρα μας, είκοσι ένα χρόνια μετά την απόδρασή του από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής.
Πριν από ένα μήνα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών για διακίνηση ηρωίνης. Η σημερινή ποινή των ισοβίων συνοδεύεται και από χρηματική ποινή ύψους 130.000 ευρώ, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.
Σε βάρος του εκκρεμούν κι άλλες υποθέσεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών οι οποίες είναι προγραμματισμένες να δικαστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και βρίσκονται στα όρια της παραγραφής.
Οι συνήγοροί του επικαλούνται σοβαρότατα προβλήματα υγείας του 56χρονου και γι’ αυτό ζητούν να εξεταστεί από γιατρό για να κριθεί ανίκανος. Ο ίδιος στην απολογία του όταν ρωτήθηκε για τη διακίνηση ναρκωτικών είπε ότι δεν θυμάται κάτι και επανέλαβε ότι έχει προβλήματα υγείας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ξεκίνησε η εκδίκαση της πρώτης από τις πέντε υποθέσεις κατά του «Βούλγαρου Εσκομπάρ»Πηγή

Απάντηση