Οι χώρες της ομάδας Λίμα θα συζητήσουν σήμερα στη Μπογκοτά για την Βενεζουέλα
Με την κρίση στη Βενεζουέλα να κλιμακώνεται ύστερα από τα επεισόδια του Σαββάτου, τα κράτη μέλη της ομάδας Λίμα θα συναντηθούν σήμερα στην πρωτεύουσα της Κολομβίας Μπογκοτά, όπου θα έχουν συνομιλίες για τις εξελίξεις στην Βενεζουέλα.Οι χώρες της ομάδας Λίμα θα πραγματοποιήσουν σήμερα συνάντηση στην πρωτεύουσα της Κολομβίας Μπογκοτά, για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Βενεζουέλα, καθώς και τις συνεχιζόμενες αμερικανικές προσπάθειες για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα.
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιδο θα λάβουν επίσης μέρος στη συνάντηση και θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες μεταξύ τους.
Οι προσπάθειες για την παροχή μη εξουσιοδοτημένης βοήθειας στη Βενεζουέλα οδήγησαν το Σάββατο σε συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας της Βενεζουέλας, η οποία προσπάθησε να εμποδίσει φορτηγά γεμάτα βοήθεια να διασχίσουν τα σύνορα της χώρας χωρίς άδεια και διαδηλωτών, οδηγώντας το Καράκας στο να διακόψει τις διπλωματικές του σχέσεις με τη γειτονική Κολομβία.
Η ομάδα της Λίμα αποτελείται από 14 κράτη μέλη, τα περισσότερα από τα οποία έχουν επικρίνει τον κατεστημένο πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και έχουν αναγνωρίσει τον Γκουάιδο ως προσωρινό ηγέτη της χώρας.
Η Ρωσία, η Κίνα, το Μεξικό και η Τουρκία επανεπιβεβαίωσαν την στήριξή τους στον Μαδούρο ως τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας και κάλεσαν τις αντιτιθέμενες πλευρές σε διάλογο.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας πιστεύει ότι οι παραδόσεις βοήθειας είναι ένα εργαλείο των ΗΠΑ για την ανατροπή της κυβέρνησής του.Πηγή

Απάντηση