Τραμπ: Ελεύθερος ο Αμερικανός που είχε απαχθεί στην Υεμένη
Πρόκειται για τον Ντάνι Μπουρτς, ο οποίος εργαζόταν για την πετρελαϊκή εταιρεία «Yemeni Safer Oil» και απήχθη τον Σεπτέμβριο του 2017 στην πρωτεύουσα Σαναά.Ελεύθερος είναι πλέον ο Ντάνι Μπουρτς, ο οποίος είχε πέσει θύμα ομηρείας στην Υεμένη, έπειτα από ειδική επιχείρηση των αμερικανικών αρχών, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πολίτης, ο οποίος τελούσε υπό καθεστώς ομηρείας τους τελευταίους 18 μήνες, βρίσκεται και πάλι μαζί με την οικογένειά του.

​«Χαιρετίζω την υποστήριξη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην προσπάθεια ο Ντάνι να επιστρέψει σπίτι του» δήλωσε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.
Και συνέχισε: «Εργαζόμαστε κάθε μέρα, προκειμένου να φέρουμε τους Αμερικανούς σπίτι τους. Διατηρούμε τη διαρκή και έντονη διπλωματική συνεργασία μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και των εταίρων μας».

​Σύμφωνα με το Reuters, ο Μπουρτς, ο οποίος εργαζόταν για την εταιρεία «Yemeni Safer Oil», απήχθη τον Σεπτέμβριο του 2017 στην πόλη Σαναά, καθώς μετέφερε το παιδί του στο σχολείο. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι δράστες ήταν μέλη των ανταρτών Χούθι. Πηγή

Απάντηση