Μεξικανός δημοσιογράφος έφερε σε δύσκολη θέση τον Μαδούρο και τέθηκε υπό κράτηση


Υπό κράτηση, έστω για λίγο, στο προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες βρέθηκε ο γνωστός μεξικανός δημοσιογράφος Χόρχε Ράμος, διότι τόλμησε να θέσει «ενοχλητικά ερωτήματα» στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Πρόκειται για τον ίδιο δημοσιογράφο, που πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, το 2015, είχε επίσης φέρει σε δύσκολη θέση τον Αμερικανό πρόεδρο σε ερώτηση για το τείχος κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ – Μεξικού, με αποτέλεσμα ο Ταρμπ να ζητήσει από τη Ασφάλεια να τον απομακρύνει από την αίθουσα.

Σύμφωνα με όσα ο ίδιος ο Ράμος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Univision, ο Βενεζουελάνος πρόεδρος έχασε την ψυχραιμία του, όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε σχετικά με την κρίση στη χώρα – την οποία ο Μαδούρο αμφισβητεί – δείχνοντας του παράλληλα φωτογραφίες τις οποίες είχε τραβήξει από το κινητό του και στις οποίες εικονίζονταν Βενεζουελάνοι να αναζητούν τροφή από τα σκουπίδια.  

Τόσο ο Ράμος όσο και οι συνεργάτες του απομακρύνθηκαν αμέσως και τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση, ενώ ο εξοπλισμός τους κατασχέθηκε, όπως αναφέρει το Reuters.  

Ο Μαδούρο, ο οποίος πιέζεται διεθνώς να παραδώσει την εξουσία στον ηγέτη της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό, έχει κατηγορηθεί πολλές  φορές στο παρελθόν για προσωρινή κράτηση δημοσιογράφων. Τον Ιανουάριο, η ίδια ακριβώς τακτική ακολουθήθηκε σε δύο Γάλλους δημοσιογράφους, επειδή τραβούσαν βίντεο έξω από το Μιραφλόρες.

Ο Ράμος είναι από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους στα ισπανόφωνα μέσα ενημέρωσης. Ακόμη πιο γνωστός ωστόσο έγινε μετά το «μέτωπο» που είχε ανοίξει με τον Τραμπ, πριν από τις προεδρικές εκλογές, με αφορμή το μεταναστευτικό του πρόγραμμα και το τείχος, το οποίο υπήρξε ακρογωνιαίος λίθος της προεκλογικής εκστρατείας του.

naftemporiki.gr

Πηγή

Απάντηση