Οι Ε.Δ. του Πακιστάν τονίζουν ότι ινδικό αεροσκάφος παραβίασε τη γραμμή ελέγχου στο Κασμίρ
ΚΟΣΜΟΣ06:38 26.02.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 06:40 26.02.2019) Λήψη σύντομου urlΝέο περιστατικό έντασης σημειώθηκε στα σύνορα Ινδίας Πακιστάν, όταν μαχητικό αεροσκάφος της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας εισήλθε στην περιοχή του Κασμίρ και του Τζαμού.Ινδικό αεροσκάφος παραβίασε την Τρίτη τη λεγόμενη Γραμμή Ελέγχου που χωρίζει τα τμήματα της περιοχής του Τζαμού και Κασμίρ που ελέγχεται από την Ινδία και το Πακιστάν, αλλά σύντομα επέστρεψε στην Ινδία μετά από την απάντηση της πακιστανικής Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος των πακιστανικών Ε. Δ. δήλωσε Ασίφ Γκαφούρ.
«Η ινδική Πολεμική Αεροπορία παραβίασε τη Γραμμή Ελέγχου και μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας στο Πακιστάν». Τα αεροσκάφη της Ινδίας επέστρεψαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο Twitter.
Σύμφωνα με τον Γκαφούρ, το ινδικό αεροσκάφος απελευθέρωσε το ωφέλιμο φορτίο κοντά στη βορειοανατολική πακιστανική πόλη Μπαλακότ, που βρίσκεται κοντά στη γραμμή ελέγχου, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ζημίες ή θύματα.
«Τα ινδικά αεροσκάφη εισέρχονταν από τον τομέα του Μουζαφαραμπάντ και αντιμετώπισαν την έγκαιρη και αποτελεσματική ανταπόκριση της Αεροπορίας του Πακιστάν για να απελευθερώσουν το ωφέλιμο φορτίο ενώ διέφυγαν που έπεφταν κοντά στο Μπαλακτότ χωρίς απώλειες ή ζημιές», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Οι σχέσεις μεταξύ του Νέου Δελχί και του Ισλαμαμπάντ είναι όλο και πιο τεταμένες μετά τη θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στις 14 Φεβρουαρίου, όταν αυτοκίνητο που μεταφέρει πάνω από 100 λίβρες εκρηκτικών στον αυτοκινητόδρομο Τζάμμου-Σριναγκάρ έπεσε δίπλα σε μια συνοδεία ασφαλείας, σκοτώνοντας 45 Ινδούς παραστρατιωτικούς αξιωματικούς.
Η Ινδία κατηγόρησε το Πακιστάν ότι φιλοξενεί και προστατεύει τρομοκράτες, κατηγορώντας τη χώρα ότι έχει «άμεσο χέρι» στο περιστατικό.
Το Πακιστάν, με τη σειρά του, απέρριψε τους ισχυρισμούς για τη συμμετοχή του στην επίθεση και είπε ότι αυτή ήταν η στρατηγική του Νέου Δελχί να εκτρέψει τη διεθνή προσοχή από τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή του Κασμίρ.
Τόσο η Ινδία όσο και το Πακιστάν μαζί με την Κίνα αμφισβητούν το καθεστώς του Κασμίρ από το 1947. Το κράτος χωρίζεται σήμερα μεταξύ των τριών πλευρών, με τη Γραμμή Ελέγχου να εξυπηρετεί ως de facto σύνορο μεταξύ των ινδικών και των πακιστανικών περιοχών του Κασμίρ.Πηγή

Απάντηση