2ο Ηρακλειώτικο Καρναβάλι στις 3 Μαρτίου


Με παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών θα ξεκινήσει στις 12.00μμ επί της λεωφόρου Ηρακλείου (Δρυάδων έως Πολυτεχνείου) την Κυριακή 3 Μαρτίου το 2ο Ηρακλειώτικο Καρναβάλι, η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή που στήνει το Τμήμα Πολιτισμού και οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Η παρέλαση θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία όπου τα γκρουπ της παρέλασης μαζί με τους θεατές θα στήσουν μια μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους.
Στην παρέλαση συμμετέχουν τα παιδιά και οι γονείς από τα σχολεία του Ηρακλείου όλων των βαθμίδων, οι παιδικοί σταθμοί, οι σύλλογοι της πόλης, τα – πάντα ενεργά – ΚΑΠΗ του Δήμου, αλλά και απλές παρέες Ηρακλειωτών.

Μία ημέρα νωρίτερα
Την παραμονή του Καρναβαλίου, Σάββατο 2 Μαρτίου, ο Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών «Ο Μόλυβος» φέρνει στο κέντρο της πόλης το δρώμενο «Καμήλα και Τράτα» (παραδοσιακό της Λέσβου), ένα Διονυσιακό έθιμο κατά το οποίο οι συμμετέχοντες βολτάρουν στους δρόμους περιπαίζοντας, χορεύοντας και διασκεδάζοντας με τους κατοίκους. Θα καταλήξουν στην Κεντρική Πλατεία όπου ο χορός και το τραγούδι θα συνεχιστεί.

 

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση