Ένας νεκρός σε κατολίσθηση σε παράνομο ορυχείο στην Ινδονησία, δεκάδες παγιδευμένοι
ΚΟΣΜΟΣ03:21 27.02.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 03:39 27.02.2019) Λήψη σύντομου urlΤουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε μετά από μια κατολίσθηση που έπληξε μια παράνομη περιοχή εξόρυξης χρυσού στο ινδονησιακό νησί Σουλαέσι, ενώ την ίδια στιγμή, δεκάδες άλλα άτομα παραμένουν θαμμένα κάτω από τα ερείπια, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ την Τετάρτη, επικαλούμενα την ινδονησιακή υπηρεσία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε μετά από μια κατολίσθηση που έπληξε ένα παράνομο ορυχείο εξόρυξης χρυσού στο νησί Σουλαέσι της Ινδονησίας, ενώ την ίδια στιγμή, δεκάδες άλλα άτομα παραμένουν θαμμένα κάτω από τα ερείπια, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ την Τετάρτη, επικαλούμενα την ινδονησιακή υπηρεσία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.
Ο οργανισμός ανέφερε σε δήλωσή του, που αναφέρθηκε από το Reuters, ότι ένα άτομο είχε βρεθεί νεκρό και ότι 13 άτομα διασώθηκαν μέχρι τις 5 π.μ. τοπική ώρα την Τετάρτη, μετά την κατάρρευση το προηγούμενο βράδυ στην περιοχή του βόρειου Σουλαέσι.
Σύμφωνα με το Reuters, οι διασώστες αναζητούσαν επιζώντες αφού περισσότεροι από 60 άνθρωποι είχαν σκεπαστεί από χώμα ύστερα από την κατάρρευση της οροφής ενός παράνομου ορυχείου χρυσού στην επαρχία του Σουλαέσι.
«Όταν δεκάδες άνθρωποι εξόρυσσαν χρυσό στην συγκεκριμένη τοποθεσία, ξαφνικά οι δοκοί και οι σανίδες στήριξης που χρησιμοποίησαν υποχώρησαν εξαιτίας του ασταθούς εδάφους και της έντονης δραστηριότητας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της NBDM Σουτόπο Πίργουο Νιγκρόχο, όπως ανέφερε το Reuters.
Η περιοχή Σουλαέσι είναι γνωστή για τις άφθονες πηγές χρυσού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, λόγω των κακών οικονομικών συνθηκών, οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να εξορύξουν παράνομα το μετάλλευμα για να επιβιώσουν οικονομικά, παραμελώντας τους κανονισμούς ασφαλείας.Πηγή

Απάντηση