Έργα του Banksy “ζωντανεύουν” στην Τεχνόπολη (video)


Τα έργα και τα μηνύματα του Banksy του διάσημου καλλιτέχνη του δρόμου, «ζωντανεύουν» στο χώρο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, σε μια έκθεση που διαρκέσει έως τις 26 Μαρτίου και τα έσοδα θα δοθούν για την ενίσχυση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Μέσα από τα γκράφιτι του συστήθηκε στο παγκόσμιο κοινό ως η πλέον προκλητική περσόνα του 21ου αιώνα, ενώ κατάφερε να διατηρήσει την ανωνυμία του στην εποχή όπου όλα έχουν ονοματεπώνυμο.

Ο Βanksy ζωγράφισε τοίχους από την Παλαιστίνη έως και τη Νέα Ορλεάνη υπερασπιζόμενος την ανθρώπινη αξιοπρέπεια , ενώ η ιδιόρρυθμη τέχνη του φιγουράρει στις γκαλερί όλου του πλανήτη, πέραν των δρόμων του Λονδίνου όπου και δημιούργησε το μύθο του.

«Τα έργα του Banksy είναι στον χαρακτήρα και τον πυρήνα της Διεθνούς Αμνηστίας και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς να έχουμε συνεργασίες με τέτοιους καλλιτέχνες» τόνισε  στην ΕΡΤ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Διευθυντής του ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας  και πρόσθεσε ότι «πίσω από τα έργα του δίνει και ένα αντιεμπορευματικό χαρακτήρα στα έργα του».

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση