Οι επιθέσεις στο Κασμίρ στρέφονταν κατά τρομοκρατών όχι του Πακιστάν, τονίζει η Ινδή ΥΠΕΞ
ΚΟΣΜΟΣ06:24 27.02.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 06:29 27.02.2019) Λήψη σύντομου urlΗ Ινδή υπουργός Εξωτερικών τόνισε στις δηλώσεις της πως οι αεροπορικές επιθέσεις της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Κασμίρ στρέφονταν κατά τρομοκρατών και όχι του Πακιστάν.Η αεροπορική επιδρομή της Ινδίας κατά ενός στρατοπέδου τρομοκρατών που βρισκόταν στη λεγόμενη Γραμμή Ελέγχου που χωρίζει τις ελεγχόμενες από την Ινδία και το Πακιστάν περιοχές Τζαμού και Κασμίρ δεν ήταν στρατιωτική επίθεση, διότι ο ινδικός Στρατός στόχευε τρομοκράτες, όχι πολίτες, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Σουσμά Σουάραζ την Τετάρτη.
Την Τρίτη, η Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή εναντίον καταυλισμού της τρομοκρατικής οργάνωσης Jaish-e-Mohammad, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τη πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση εναντίον της ινδικής συνοδείας ασφαλείας στις 14 Φεβρουαρίου. Το στρατόπεδο βρισκόταν στην ελεγχόμενη από το Πακιστάν περιοχή του Κασμίρ. Το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η επίθεση ήταν απαραίτητη. Ωστόσο, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Πακιστάν απέρριψε τους ισχυρισμούς του Νέου Δελχί ότι η αεροσκάφος στόχευε τρομοκράτες.
Σύμφωνα με την Σουάραζ, οι πακιστανικές αρχές αρνήθηκαν ότι γνώριζαν το γεγονός ότι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης βρίσκονταν σε πακιστανικό έδαφος. Η υπουργός πρόσθεσε ότι η Ινδία ερεύνησε το στρατόπεδο των τρομοκρατών πριν από την αεροπορική επιδρομή, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παράπλευρων απωλειών.
Η Σουάραζ συμμετέχει σε συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον Κινέζο κορυφαίο διπλωμάτη Γουάνγκ Γι στην Κίνα.
Μετά την τρομοκρατική επίθεση του Φεβρουαρίου, η οποία σκότωσε 45 Ινδούς παραστρατιωτικούς, οι παραδοσιακά τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο, καθώς η Ινδία κατηγόρησε το Πακιστάν ότι φιλοξενεί τους τρομοκράτες που ευθύνονται για την επίθεση και κατηγορεί το Ισλαμαμπάντ ότι είχε «άμεσο ευθύνη» για το περιστατικό.
Το Πακιστάν, με τη σειρά του, απέρριψε τους ισχυρισμούς για τη συμμετοχή του στην επίθεση και είπε ότι αυτή ήταν η στρατηγική της Ινδίας να εκτρέψει τη διεθνή προσοχή από τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή του Κασμίρ.Πηγή

Απάντηση