Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2019 στο Δήμο Καισαριανής


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Καισαριανής διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Αποκριών για μικρούς και μεγάλους, με κεντρικό τίτλο «Απόκριες 2019 στο Γαλατικό Χωριό».

Όπως αναφέρει ο Δήμος: «Πρώτος σταθμός στις εκδηλώσεις η Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 στις 7.30μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου με τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου μας. Με γενικό τίτλο «τούτες οι μέρες το ‘χουνε…» τα τμήματα παραδοσιακών χορών θα παρουσιάσουν χορούς από όλη την Ελλάδα με έμφαση σε αποκριάτικους παραδοσιακούς χορούς.

Τη σκυτάλη παίρνουν τα ΚΑΠΗ της πόλης μας την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019. Από τις 12.00μ στο Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ της πόλης μας θα στηθεί ένα μεγάλο γλέντι με χορούς και τσικνίσματα!

Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 4.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο κέντρο της πόλης. Ξεκινώντας από τρεις διαφορετικές γειτονιές με σημεία συνάντησης το 2ο Δημοτικό, το 4ο Δημοτικό και τα Γυμνάσια της πόλης μας, όλοι οι καρναβαλιστές θα συγκεντρωθούν στο σχολικό συγκρότημα «Βενιζέλου» και θα ξεκινήσουν την παρέλασή τους, που θα καταλήξει στην πλατεία του Αγίου Νικολάου για να χορέψουν σε ξέφρενους χορούς ως αργά.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019 στις 11.00π.μ. στο πάρκο Αϊ Γιάννη στα Ξύλινα. Όλοι οι Καισαριανιώτες και οι Καισαριανιώτισσες θα γιορτάσουμε τα παραδοσιακά «Κούλουμα», όπως κάθε χρόνο για δεκαετίες τώρα, με ζωντανή μουσική, πολύ χορό και νηστίσιμα εδέσματα που θα προσφέρονται στο χώρο».

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση