Η τέχνη συναντά τις βιοεπιστήμες σε μια έκθεση στο Κέντρο Ζορζ Πομπιντού


Ένα εργαστήριο που ανιχνεύει την αρχαιολογία της ζωής και της τεχνητής ζωής στην καλλιτεχνική δημιουργία φιλοξενείται στην Γκαλερί 4 του Κέντρου Ζορζ Πομπιντού στο Παρίσι έως τις 15 Απριλίου 2019.

Η συλλογική έκθεση με τίτλο «Fabrique du vivant» παρουσιάζει σύγχρονα έργα 50 δημιουργών, ταυτόχρονα με ερευνητικά έργα επιστημονικών εργαστηρίων. Η σύγχρονη δημιουργία ανακαλύπτει νέες μορφές και τρόπους αλληλεπίδρασης με το πεδίο των βιοεπιστημών, των νευροεπιστημών και της συνθετικής βιολογίας. Μεταξύ του αδρανούς και του κινούμενου, εμφανίζονται νέες ενδιάμεσες καταστάσεις τεχνητότητας, που εξελίσσουν την έννοια του «ζωντανού».

Οι καλλιτέχνες αμφισβητούν τους δεσμούς μεταξύ του ζωντανού και του τεχνητού, καθώς και τις διαδικασίες της τεχνητής αναπαραγωγής της ζωής, και δημιουργούν υβριδικά έργα που συνεχώς μεταλλάσσονται.

Πολλά από τα έργα που εκτίθενται είναι ειδικά σχεδιασμένα για την έκθεση και εμπλέκονται σε μια διαδικασία ανάπτυξης ή εκφυλισμού. Όπως για παράδειγμα η εγκατάσταση Biotope του συνθέτη Jean-Luc Hervé, που μεταλλάσσεται σε έναν ζωντανό οργανισμό που αλληλεπιδρά με τις κινήσεις των επισκεπτών.

Το ετήσιο εργαστήριο δημιουργίας και καινοτομίας στο Κέντρο Πομπιντού που έχει τίτλο «Mutations / Créations», αμφισβητεί τους δεσμούς μεταξύ των τεχνών, της επιστήμης, της μηχανικής και της καινοτομίας και συμμετέχουν καλλιτέχνες, ερευνητές και επιστήμονες.

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση