Τραμπ: Πολύπλοκο το Brexit, έχει διχάσει τη Βρετανία
ΚΟΣΜΟΣ18:01 14.03.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 18:12 14.03.2019) Λήψη σύντομου urlΕίναι πολύ δύσκολη η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων γύρω από το Brexit.Παίρνοντας θέση για τις εξελίξεις γύρω από το Brexit, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε έκπληκτος από το πόσο δύσκολη αποδείχθηκε η έκβαση των διαπραγματεύσεων, χαρακτηρίζοντας το θέμα ιδιαιτέρως πολύπλοκο, ενώ όπως επεσήμανε, «διχάζει» τη Βρετανία. 
Ο Τραμπ προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις εν όψει της συνάντησής του με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ στον Λευκό Οίκο.
Στη διάρκεια της συνάντησής του, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία του για μία εμπορική συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και στις ΗΠΑ. 
Από την πλευρά του, ο Τραμπ δήλωσε ότι είναι δύσκολο το να διαπραγματευτεί κανείς με την ΕΕ. 
«Ήταν μονόπλευρη για πολλά, πολλά χρόνια. Επομένως, το προσπαθούμε και αρχίζουμε ενδεχομένως να φτάνουμε κάπου. Και εάν όχι, είμαστε κερδισμένοι όπως και να’χει», ανέφερε ο ίδιος. 
Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε έτοιμος για εμπορικές διαβουλεύσεις με τη χώρα, υποδεικνύοντας τη στήριξή του στην απόφαση εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Η κυβέρνησή μου ανυπομονεί να διαπραγματευτεί μια μεγάλης κλίμακας Εμπορική Συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες», ανέφερε συγκεκριμένα ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.
Παράλληλα, ο Τραμπ δήλωσε ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεν είχε ακούσει τις συστάσεις του για το πώς να διαπραγματευτεί μια συμφωνία για το Brexit με τους Ευρωπαίου. Σε ανάλογη δήλωση είχε προχωρήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ και στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βρετανία τον Ιούλιο του 2018.
Αυτά, καθώς σήμερα, το βρετανικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει για το ενδεχόμενο καθυστέρησης του Brexit. Χθες, οι βουλευτές είπαν «όχι» σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία, ενώ είχε προηγηθεί η ψηφοφορία που σήμανε μια νέα ήττα για τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, αφού η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψαν εκ νέου την πρόταση συμφωνίας, στην οποία κατέληξε η ίδια με τις Βρυξέλλες, αφού τον Ιανουάριο είχαν καταψηφίσει το τότε σχέδιο. Πηγή

Απάντηση