Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στη Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ12:20 15.03.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 12:29 15.03.2019) Λήψη σύντομου urlΣύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος φέρεται να αντιμετώπισε πρόβλημα στον κινητήρα του.Αεροσκάφος Boeing 737-800 προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στην πόλη Σικτιβκάρ στην νοτιοδυτική Ρωσία.
Το περιστατικό βρίσκεται στο μικροσκόπιο της υπηρεσίας μεταφορών της Ρωσικής Εξεταστικής Επιτροπής, το οποίο ενδέχεται να οφείλεται σε πρόβλημα κινητήρα, δήλωσε στο Sputnik εκπρόσωπος της Επιτροπής.
«Όντως συνέβη (η αναγκαστική προσγείωση). Βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι αιτία ήταν πρόβλημα στον κινητήρα», είπε χαρακτηριστικά.
Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση από την πόλη Μίρνι που βρίσκεται ανατολικά της Μόσχας προς το αεροδρόμιο του Σικτιβκάρ. Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.
Μόλις χθες, ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Αλεξάντρ Νεράντκο, ανακοίνωσε ότι απαγορεύονται οι πτήσεις των Boeing 737 MAX στον ρωσικό εναέριο χώρο μέχρι νεωτέρας.
Η μια χώρα μετά την άλλη απαγορεύουν την πτήση των Boeing 737 MAX 8, αεροσκάφη νεότερης γενιάς από τα 737-800, μετά το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στην Αιθιοπία την περασμένη Κυριακή. Έχασαν τη ζωή τους 157 άνθρωποι από 30 διαφορετικές χώρες.
Περισσότερα σε λίγο.Πηγή

Απάντηση