Η Ρωσία κατέγραψε 14 παραβιάσεις κατάπαυσης του πυρός στη Συρία σε διάστημα 24 ωρών
Συνεχίστηκαν και σήμερα οι ένοπλες αντιπαραθέσεις στη Συρία, αυτή τη φορά στη Ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλιμπ.Το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης στη Συρία δήλωσε την Πέμπτη ότι κατά τις τελευταίες 24 ώρες, κατέγραψε τουλάχιστον 14 παραβιάσεις κατάπαυσης του πυρός στη ζώνη απαγόρευσης κλιμάκωσης της Ιντλίμπ της Συρίας.
«Την προηγούμενη μέρα, τρομοκράτες επιτέθηκαν στη Λατάκια, στο Ρουασέτ-Ισκαντέρ, στο Αμπού-Αλί, στο Σάφσαφά και στα βορειοδυτικά του Τζουμπ-αλ-Ζαρούρ στην επαρχία Λατάκια, Αμπού-Νταλί, Χερμπέτ Αμπού Χαμρά, Κορνάζ, Χαλφαγιά, Χαμανίγια, Σάλφασα Σκαλμπίγια στην επαρχία Χάμα, και Χαλέπι και Μπαλιρμούν στην επαρχία Χαλεπίου», δήλωσε ο επικεφαλής του κέντρου, κ. Βίκτορ Κουπτσίσιν.
Η Συρία βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου από το 2011, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις αγωνίζονται εναντίον πολυάριθμων ένοπλων ομάδων της αντιπολίτευσης και τρομοκρατικών οργανώσεων. Η Ρωσία, μαζί με την Τουρκία και το Ιράν, είναι εγγυητής του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός στη Συρία. Η Μόσχα παρέχει επίσης ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της χώρας.Πηγή

Απάντηση