Μεγάλη στρατιωτική άσκηση των drones των Φρουρών της Επανάστασης (Βίντεο)
ΚΟΣΜΟΣ06:23 15.03.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 06:24 15.03.2019) Λήψη σύντομου urlΤα αεροσκάφη ξεκίνησαν σε διαφορετικές στρατιωτικές βάσεις μέχρι και 1.000 χιλιόμετρα από τον στόχους τους τους οποίους και βομβάρδισαν ταυτόχρονα.Το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC) ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει μάχης την Πέμπτη μία μεγάλου μεγέθους στρατιωτική άσκηση που συμπεριλάμβανε δεκάδες μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.
Η στρατιωτική άσκηση περιλάμβανε ένα στόλο 50 drones, τα οποία σχεδιάστηκαν ως αντίγραφα του RQ-170 Sentinel των ΗΠΑ, ένα από τα οποία βρέθηκε στο Ιράν το 2011, καθώς και μια σειρά άλλων UAV, τα οποία ξεκίνησαν από βάσεις μέχρι και 1.000 χιλιόμετρα μακριά από το στόχο που βρίσκεται στο νησί Μπάνι Φαρούρ στον Περσικό Κόλπο. Η συγκεκριμένη στρατιωτική άσκηση ήταν και η μεγαλύτερη αυτού του είδους μέχρι σήμερα, ανέφερε το IRGC σε δήλωση του.

​Όλα τα αεροσκάφη που συμμετείχαν στην άσκηση βομβάρδισαν ταυτόχρονα επιτυχώς τον καθορισμένο στόχο, επεσήμαναν οι εκθέσεις των Mehr News.
Η άσκηση έφερε την ονομασία «Beit al-Maqdis» (μια αραβική αναφορά στην Ιερουσαλήμ). Το παρόν έδωσε ο διοικητής του IRGC Χουσείν Σαλάμι και ο Αμίρ Αλί Χατζιζάντε, ο διοικητής της Αεροπορικής Δύναμης του IRGC.
Ο Γκολάμ Αλί Ρασίντ, διοικητής των IRGC, δήλωσε ότι παρά τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι το Ιράν «αποτυγχάνει» 40 χρόνια μετά την Ισλαμική Επανάσταση «σήμερα παρακολουθούμε τις ισχυρότερες στρατιωτικές ασκήσεις των Αεροπορικών Δυνάμεων του IRGC», λέει η έκθεση της Jerusalem Post.

​Η Jerusalem Post, επίσης, σημείωσε ότι η άσκηση αφορούσε drones που έμοιαζαν με τα αμερικανικά Predator MQ-1, προσθέτοντας ότι το Ιράν έχει επίσης αναπτύξει το Shahed 129, το οποίο πέταξε για πρώτη φορά το 2012, και το οποίο είναι στην πραγματικότητα ένα αντίγραφο του Predator.
Η στρατιωτική άσκηση αυτή έρχεται μετά από τα εξίσου σημαντικά στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα τον Φεβρουάριο, καθώς και μια σειρά δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων, λέει η Jerusalem Post. Τον Δεκέμβριο, η Ground Force της IRGC ξεκίνησε επίσης μαζικές στρατιωτικές ασκήσεις στο νότιο Ιράν, σύμφωνα με το Mehr News.Πηγή

Απάντηση