Νέα Ζηλανδία: Ο αγώνας κατά του ρατσισμού πρέπει να είναι παγκόσμιος


Έκκληση για έναν παγκόσμιο αγώνα κατά της ρατσιστικής ακροδεξιάς ιδεολογίας απηύθυνσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν, στον απόηχο της επίθεσης στα δύο τεμένη του Κράιστσερτς, την περασμένη Παρασκευή, με αποτέλεσμα να χαθούν 50 ανθρώπινες ζωές και δεκάδες ακόμη άνθρωποι να τραυματιστούν.

Σε συνέντευξή της στο BBC, η Άρντερν απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η μετανάστευση τροφοδοτεί τον ρατσισμό. Απεναντίας υπερασπίστηκε την πολιτική ανοιχτών συνόρων της χώρας της και την υποδοχή προσφύγων.

Η Άρντερν τόνισε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν ευθύνη «να ξεριζώσουν τον εθνικισμό όπου υπάρχει και να διασφαλίσουν ότι δεν θα δημιουργήσουν ποτέ ένα περιβάλλον στο οποίο μπορεί να ανθίσει».

«Αυτό που έζησε η Νέα Ζηλανδία είναι βία εναντίον μας από κάποιον που μεγάλωσε και υιοθέτησε αυτή την ιδεολογία αλλού. Αν θέλουμε να διασφαλίσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο ότι είμαστε ένας ασφαλείς, δεν μπορούμε να το κάνουμε εντός συνόρων», πρόσθεσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, σε μία προσπάθεια να εξηγήσει ότι η προσπάθεια αυτή πρέπει να είναι συλλογική.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Πηγή

Απάντηση