Υπ. Πληροφοριών Βενεζουέλας: Μας έχουν κλέψει με εντολή Τραμπ πάνω από 30 δισ.
ΚΟΣΜΟΣ10:38 24.03.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 10:40 24.03.2019) Λήψη σύντομου urlΠριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Μαδούρο, κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι έκλεψε από τη χώρα 5 δισ. δολάρια που προορίζονταν για την κατασκευή φαρμάκων.Ο υπουργός Πληροφοριών της Βενεζουέλας, Χόρχε Ροντρίγκες κατήγγειλε ότι η αντιπολίτευση της χώρας έχει καρπωθεί δισεκατομμύρια δολάρια από τα κρατικά κεφάλαια που η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δεσμεύσει σε αμερικανικές τράπεζες.
«Έχουν επιδοθεί στην κλοπή περιουσιακών στοιχείων που κατέχει η Βενεζουέλα σε διαφορετικές τράπεζες. Αυτά τα χρήματα κατασχέθηκαν μετά από αίτημα της κυβέρνησης Τραμπ. Πάνω από 30 δισ. δολάρια έχουν κλαπεί μέσα στους τελευταίους δύο μήνες», δήλωσε ο Ροντρίγκες σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση VTV.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι έχουν κλέψει από τη Βενεζουέλα 5 δισ. δολάρια που επρόκειτο να διατεθούν για την αγορά βασικών συστατικών για την Παρασκευή φαρμάκων στη Βενεζουέλα και για τη διανομή τους στα νοσοκομεία, τα φαρμακεία και τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας.
Ο Μαδούρο είπε επίσης ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόλαντ Τραμπ είναι υπεύθυνος «για το πιο εγκληματικό μέτρο» σε βάρος του λαού της Βενεζουέλας, προκειμένου να μπορεί στη συνέχεια να έχει επιχειρήματα για να ισχυρίζεται ότι οι αρχές των ΗΠΑ παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα.
Πρόσφατα ο Μαδούρο, κατηγόρησε την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας και την Ουάσιγκτον ότι ανυπομονούν να ξεκινήσουν πόλεμο για τους φυσικούς πόρους.
«Μην γελιέστε! Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας και η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα. Αντιθέτως, θέλουν να εκμεταλλευτούν τους φυσικούς μας πόρους. Θέλουν να διεξάγουν ένα «πετρελαϊκό πόλεμο», να εισβάλουν στην πατρίδα μας και να κάνουν εδώ κουμάντο! Θα αποτύχουν», έγραψε στο Twitter.
Η Βενεζουέλα βρίσκεται σε πολιτική περιδίνηση που κλιμακώθηκε στις 23 Ιανουαρίου, όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος.
Ο Μαδούρο κατήγγειλε απόπειρα πραξικοπήματος με ενορχηστρωτή την Ουάσιγκτον.
Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν αμέσως τον Γκουάιδο και το παράδειγμά τους ακολούθησαν περίπου 50 χώρες. Στον αντίποδα, η Ρωσία, η Κίνα, η Κούβα, η Βολιβία και άλλες χώρες δήλωσαν ότι στηρίζουν και αναγνωρίζουν ως νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Νικολάς Μαδούρο.Πηγή

Απάντηση