Βρετανός υπ. Εμπορίου: Το Ηνωμένο Βασίλειο ίσως να μη φύγει καθόλου από την ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ13:51 25.03.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 14:00 25.03.2019) Λήψη σύντομου urlΤην Κυριακή η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην εξοχική της κατοικία στο Τσέκερς με αντικείμενο το Brexit που βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.Ο υπουργός Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου Λίαμ Φοξ ανέφερε στο ραδιόφωνο του BBC ότι «είτε θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με συμφωνία ή θα φύγουμε χωρίς συμφωνία που είναι πιθανό αλλά πιστεύω ότι το κοινοβούλιο το κάνει αυτό απίθανο, ή δεν φεύγουμε καθόλου που νομίζω ότι θα προκαλέσει δημοκρατική και θεσμική κρίση».
Πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει πως η χώρα έχει αλλάξει άποψη για το Brexit.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η προθεσμία της 11ης Απρίλιου για την απόφαση για τις Ευρωεκλογές θα βοηθούσε να εστιάσουμε στο κοινοβούλιο.
Οι συζητήσεις Ηνωμένου Βασιλείου — ΕΕ για το Brexit είναι σε αδιέξοδο καθώς το κοινοβούλιο αρνήθηκε να στηρίξει τη συμφωνία της Τερέζα Μέι με την Ένωση. Η ΕΕ έχει συμφωνήσει να δώσει παράταση στο Ηνωμένο Βασίλειο ως προς την ημερομηνία αποχώρησης που είναι η 29η Μαρτίου.
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει έως τις 22 Μαΐου αν το κοινοβούλιο περάσει τη συμφωνία την επόμενη εβδομάδα, και έως τις 12 Απριλίου αν δεν την περάσει. Την ίδια ώρα η ΕΕ διεμήνυσε ότι δεν θα ξανανοίξει τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί.Πηγή

Απάντηση