Διαψεύδει τον Τσίπρα η Άγκυρα: «Δεν υπήρξε επεισόδιο παρενόχλησης»
ΕΛΛΑΔΑ17:02 25.03.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 17:11 25.03.2019) Λήψη σύντομου urlΠηγές από το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ξεκαθάρισαν ότι «δεν υπήρξε επεισόδιο παρενόχλησης» και ότι τα τουρκικά μαχητικά «απλώς εκτελούσαν τα συνηθισμένα καθήκοντά τους».Τους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα για τις «τουρκικές παρενοχλήσεις» διέψευσε η Άγκυρα, η οποία διαμήνυσε ότι «τα τουρκικά αεροσκάφη δεν ενεπλάκησαν σε οποιοδήποτε περιστατικό στο Αιγαίο».
Πηγές από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, συγκεκριμένα, διευκρίνισαν ότι «δεν υπήρξε επεισόδιο παρενόχλησης» και ότι τα τουρκικά μαχητικά «απλώς εκτελούσαν τα συνηθισμένα καθήκοντά τους».
Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τουρκικά μαχητικά «παρενόχλησαν» το ελικόπτερο, με το οποίο μετέβη στο Αγαθονήσι, με αφορμή τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.
Μάλιστα, εξήγησε ότι ο πιλότος του ελικοπτέρου προχώρησε σε χαμηλούς ελιγμούς, προτού τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτιστούν από την Πολεμική Αεροπορία.
Επεσήμανε δε, ότι «χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα», στέλνοντας παράλληλα, μήνυμα ότι «δεν υπάρχει καμία γωνιά της πατρίδας που δεν θα υπερασπιστούμε και δεν θα προστατεύσουμε, μέσα από την κοινωνική πολιτική και το αξιόμαχο του στρατού μας».
«Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης και συνεργασίας» σημείωσε και κάλεσε του γείτονες «να καταλάβουν ότι μόνο η συνεργασία έχει προοπτική όχι οι ψευτομαγκιές και όχι οι επιθέσεις χωρίς νόημα» συμπλήρωσε.Πηγή

Απάντηση