Αποστολάκης για Τουρκία: Δοκιμάζει τις αντοχές μας, όσα λέμε θα τα κάνουμε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ07:17 19.04.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 07:19 19.04.2019) Λήψη σύντομου urlΟ υπουργός Εθνικής Άμυνας, είπε ότι δεν του αρέσει η ενίσχυση της Τουρκίας με S-400 και πως θα πρέπει με τη σειρά της η Ελλάδα να αναβαθμίσει τα δικά της συστήματα.Η Τουρκία πάντα διεκδικεί, άλλοτε έντονα και άλλοτε με κάποια ισορροπία, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι η Ελλάδα δεν είναι το πρώτο πρόβλημα της Τουρκίας, αλλά οι διεκδικήσεις της παραμένουν στο ακέραιο και έχουν σχέση με την εσωτερική πολιτική σκηνή στη γείτονα.
Ο κ. Αποστολάκης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση OPEN και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ — ΜΠΕ, όσον αφορά στη δήλωση του ότι εάν Τούρκοι στρατιωτικοί ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε, υπενθύμισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις λειτουργούν αποτρεπτικά.
«Το θέμα είναι να μην φθάσεις στην κλιμάκωση. Η Τουρκία δοκιμάζει τις αντοχές μας και πρέπει να ξέρει ότι έχουμε τη βούληση όσα λέμε ότι θα κάνουμε εάν χρειασθεί θα τα κάνουμε».
Ο υπουργός είπε ότι δεν φοβάται για θερμό επεισόδιο έστω από ατύχημα λέγοντας ότι εάν δεν κάνουμε λάθος δεν θα γίνει. Παράλληλα εκτίμησε ότι είναι πάρα πολύ λίγες οι πιθανότητες εξαγωγής της κρίσης προς την Ελλάδα σε περίπτωση που η Τουρκία βρεθεί προ αδιεξόδου χωρίς να αποκλείεται τίποτε αλλά μιλούμε για πιθανότητες.
Ανησυχώ για τους S-400
Ο κ. Αποστολάκης, επανέλαβε την ανησυχία του για την προοπτική απόκτησης του συστήματος S-400 από την Τουρκία καθώς όπως είπε η προμήθεια του αλλάζει τελείως τα δεδομένα στον έλεγχο του εναερίου χώρου.
«Σαν υπουργός Εθνικής Άμυνας μια τέτοια κίνηση δεν μου αρέσει, με προβληματίζει» είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι υπάρχει ανάγκη προμήθειας νέου αεροσκάφους F-35 ή άλλου και αναβάθμισης της αεράμυνας της χώρας, όπου υπάρχουν επιλογές, ώστε να υπάρξει ισορροπία ισχύος. Σημείωσε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν χρήματα για μια τέτοια κίνηση από την πλευρά της Ελλάδας.Πηγή

Απάντηση