Για 23η εβδομάδα διαδηλώνουν στο Παρίσι τα Κίτρινα Γιλέκα (βίντεο)
ΚΟΣΜΟΣ13:09 20.04.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 13:10 20.04.2019) Λήψη σύντομου urlΔιαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων βγήκαν ξανά σήμερα στους δρόμους κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Μακρόν. Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν στα μέσα Νοεμβρίου και συνεχίζονται κάθε εβδομάδα.Νέα μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιείται και αυτό το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Γαλλίας από τα Κίτρινα Γιλέκα, για 23η συνεχόμενη εβδομάδα.
Η αστυνομία έχει προειδοποιήσει τους διαδηλωτές να μην πλησιάσουν στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, μετά την καταστροφή πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας. Την ίδια ημέρα επρόκειτο ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν να ανακοινώσει μέτρα για την καταστολή των διαδηλώσεων, κάτι που δεν έγινε τελικά λόγω της τραγωδίας στη Νοτρ Νταμ. Δεν έχει ακόμη οριστεί νέα ημερομηνία για τις ανακοινώσεις Μακρόν.
Οι διαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων ξέσπασαν λόγω του σχεδίου της κυβέρνησης να αυξήσει τις τιμές στα καύσιμα στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου. Η κυβέρνηση υπαναχώρησε, ωστόσο οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν με ευρύτερα αιτήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Σε αρκετές περιπτώσεις έχουν ξεσπάσει άγριες συγκρούσεις μεταξύ των Κίτρινων Γιλέκων της αστυνομίας σε διάφορες γαλλικές πόλεις.Πηγή

Απάντηση