Νέα τουρκική πρόκληση: Αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου ζητεί ο Ακάρ
ΕΛΛΑΔΑ10:00 20.04.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 10:16 20.04.2019) Λήψη σύντομου urlΟ Τούρκος υπουργός Άμυνας, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και ζήτησε από τον Έλληνα ομόλογό του την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.Θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, θέτει ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu.
Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι με την στρατιωτικοποίηση των νησιών παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα.
Ειδικότερα, ο Ακάρ δήλωσε ότι ζητεί από τον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Αποστολάκη, να ληφθούν τα «απαραίτητα μέτρα αποστρατιωτικοποίησης στο Αιγαίο στο πλαίσιο των ειλικρινών και εποικοδομητικών διμερών σχέσεων των δυο χωρών».
Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού, γίνονται ένα εικοσιτετράωρο μετά την δήλωση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Αποστολάκη, πως η Ελλάδα δεν είναι το πρώτο πρόβλημα της Τουρκίας, αλλά οι διεκδικήσεις της παραμένουν στο ακέραιο και έχουν σχέση με την εσωτερική πολιτική σκηνή στη γείτονα.
«Το θέμα είναι να μην φθάσεις στην κλιμάκωση. Η Τουρκία δοκιμάζει τις αντοχές μας και πρέπει να ξέρει ότι έχουμε τη βούληση όσα λέμε ότι θα κάνουμε εάν χρειασθεί θα τα κάνουμε», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης.Πηγή

Απάντηση