Μαριάς: Δίκαιη κατανομή του πλούτου, κοινωνική Ευρώπη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ01:55 24.04.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 02:16 24.04.2019) Λήψη σύντομου url«Υπάρχει άλλος δρόμος για την Ευρώπη, υπάρχει άλλος δρόμος για την Ελλάδα, στα θέματα της κοινωνίας ζητούμε δίκαιη κατανομή του πλούτου, στα θέματα της Ευρώπης, ζητούμε κοινωνική Ευρώπη».Ο κ. Νότης Μαριάς, πρόεδρος του κόμματος «Ελλάδα, ο Άλλος Δρόμος», ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και μέλος του προεδρείου του ΕΛΚ (ECR), παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο του οποίου ηγείται, σε κεντρική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Μαριάς επέκρινε τη στάση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του επικεφαλής του Μ. Βέμπερ, όπως και των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στην τελευταία ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, απέναντι στο αίτημα του — που υποστηρίχθηκε από την ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς — να τεθεί προς συζήτηση πρόταση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, το οποίο απορρίφθηκε.
Επέκρινε, επίσης, την απουσία ευρωβουλευτών από τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, καθώς «είχε ενημερώσει από τις 3 Απριλίου». «Ψήφισαν μόνο επτά από τους είκοσι-επτά Έλληνες και Κυπρίους ευρωβουλευτές. Όσοι ήταν παρόντες ψήφισαν την πρόταση μας. Οι υπόλοιποι έλαμψαν διά της απουσίας τους». Αναφερόμενος, δε, σε «εκ των υστέρων» αντιδράσεις και σε προσπάθειες δικαιολογηθεί η απουσία τους, σχολίασε: «Αλλά, βλέπετε, η Δευτέρα στο Στρασβούργο, για πολλούς, είναι τσαγκαροδευτέρα και δεν πατούν καθόλου..», σημείωσε.
Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, διερωτήθηκε γιατί, ενώ από το ΕΛΚ διατείνονται ότι έχει πάρει θέση από το 2015 με ψήφισμα του για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο κ. Βέμπερ, ο οποίος ήταν παρών στη ψηφοφορία «έδωσε γραμμή και καταψήφισαν» και πρόσθεσε: «Είναι, λοιπόν, εκτός γραμμής ο κ. Βέμπερ; Και, επιπλέον, μήπως, άλλαξε η γραμμή το ΕΛΚ και δεν επιθυμούν πλέον να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου; Γιατί αυτό αποδεικνύεται. Αυτά, λοιπόν, συνέβησαν. Και είναι τεράστια η πολιτική ευθύνη της ΝΔ και του κ. Βέμπερ, ο οποίος εμφανίζεται εδώ και θέλει να υποστηριχθεί. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια. Να απαντήσουν γιατί δεν στήριξαν την πρόταση να γίνει συζήτηση;».
Στη συνέχεια, ο κ. Μαριάς πρόσθεσε, ότι ο κ. Βέμπερ «φωτογραφίζεται εκεί στα αρχαία» και «ζητάει στήριξη» για την υποψηφιότητα του για την Κομισιόν, την οποία στηρίζει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά «δεν λέει λέξη» για τις κατοχικές αποζημιώσεις. «Τι λέει άραγε ο κ. Βέμπερ για αυτό; Θα δώσει τη συναίνεση του; Αμφιβάλλω», συνέχισε.
Ακολούθως, ο κ. Μαριάς προχώρησε στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του συνδυασμού του «Ελλάδα ο Άλλος Δρόμος», με το οποίο αγωνίζεται στις ευρωεκλογές «για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια Ευρώπη των εθνών και των πατρίδων», με «σεβασμό» στις «εθνικές ταυτότητες των λαών της» και με κοινωνική αλληλεγγύη.
Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής αναφέρθηκε και στην προκλητικότητα της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι η Ε.Ε. «μπορεί, αν θέλει» και θα πρέπει να επιδείξει τη στήριξη της στη χώρα μας, όπως και περισσότερη αλληλεγγύη και στο μεταναστευτικό, με γνώμονα το τρίπτυχο «επαναπροωθήσεις — μετεγκατάσταση — ταχύτατες διαδικασίες ασύλου για όσους το δικαιούνται». «Δεν πιστεύουμε ότι το δημογραφικό θα λυθεί με την αθρόα μετανάστευση, όπως πιστεύει ο κ. Γιούνκερ, ο κ. Τσίπρας και η νέα τάξη πραγμάτων, εμείς, λέμε, στηρίξτε την ελληνική οικογένεια», πρόσθεσε.
Τέλος, αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών χαρακτηρίζοντας την «παράνομη» και «αντισυνταγματική», ζητώντας δημοψήφισμα για αυτήν και υπογράμμισε ότι και στη νέα Ευρωβουλή θα καταψηφίσει κάθε προσπάθεια ενίσχυσης της γειτονικής χώρας με ευρωπαϊκά κονδύλια. «Θα καταψηφίσουμε όλες τις προσπάθειες που γίνονται για τη στήριξη των Σκοπίων και θα δημιουργήσουμε έναν συσχετισμό δυνάμεων για να ανατραπεί αυτή η κατάπτυστη συμφωνία», τόνισε.Πηγή

Απάντηση