Ο Πούτιν θα προτείνει στον Κιμ να συνεχιστούν οι εξαμερείς συνομιλίες για τα πυρηνικά
ΚΟΣΜΟΣ04:53 24.04.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 05:02 24.04.2019) Λήψη σύντομου urlΤην Τρίτη, ο βοηθός του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσακόφ δήλωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν και ο Κιμ θα συναντηθούν στις 25 Απριλίου στην ανατολική ρωσική πόλη Βλαδιβοστόκ.Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται την Πέμπτη να προτείνει στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν να επαναλάβουν τις εξαμερείς πυρηνικές συνομιλίες στην πρώτη σύνοδο κορυφής τους, ανέφεραν ιαπωνικά ΜΜΕ, επικαλούμενα έναν ανώνυμο υψηλόβαθμο Ρώσο αξιωματούχο.
Ο Ουσακόφ σημείωσε ότι οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν σε μια πολιτική και διπλωματική λύση στο πυρηνικό πρόβλημα της Κορεατικής Χερσονήσου.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, το κορεατικό κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είχε ήδη φύγει για την επίσκεψή του στη Ρωσία.
Το θωρακισμένο τρένο του αναμένεται να φτάσει στο Βλαδιβοστόκ αργότερα την Τετάρτη.
Σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της NHK, η ρωσική κυβέρνηση επιδιώκει να ενισχύσει το ρόλο της στη διαδικασία αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής Χερσονήσου. Η ρωσική πλευρά έχει επίσης ενημερώσει τις ΗΠΑ και την Κίνα για τα σχέδιά της.
Η Βόρεια Κορέα αυτοανακηρύχθηκε πυρηνική δύναμη το 2005.
Η Κίνα, η Ιαπωνία, η Ρωσία, η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ συμμετείχαν στις συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση με τη Βόρειο Κορέα μεταξύ 2003 και 2009 στις αποκαλούμενες εξαμερείς συνομιλίες πριν την απόσυρση της Πιονγκγιάνγκ από τις διαπραγματεύσεις.
Έκτοτε, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε σειρά ψηφισμάτων σε μια προσπάθεια να αναγκάσει τη Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει τις πυρηνικές της φιλοδοξίες και να επανεκκινήσει τον διάλογο για την αποπυρηνικοποίηση.Πηγή

Απάντηση