Το «φαβορί» για τη θέση του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής
ΚΟΣΜΟΣ13:34 07.05.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 13:39 07.05.2019) Λήψη σύντομου urlΟι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Το μεγάλο «φαβορί» και τα υπόλοιπα ονόματα που ακούγονται.Ο Μητροπολίτης Προύσης, Ελπιδοφόρος, φέρεται να είναι ο «εκλεκτός» του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη θέση του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής, μετά την πρόσφατη παραίτηση του σεβασμιότατου Δημητρίου.
Οι οριστικές αποφάσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του «news247.gr», θα ληφθούν στην προσεχή συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία θα διεξαχθεί στο Φανάρι, από την Πέμπτη έως το Σάββατο.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναμένεται να κάνει αποδεκτή και τυπικά την παραίτηση του Αρχιεπίσκοπου Δημητρίου, με την τελετή αποκατάστασης να λαμβάνει χώρα στη Μητρόπολη Ηρακλείας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραιτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος
Ο επικεφαλής της ορθόδοξης Εκκλησίας έχει καταλήξει στο «όνομα» του Μητροπολίτη Ελπιδοφόρου ως τον προκαθήμενο της αμερικανικής Εκκλησίας, με στόχο την αναθέρμανση των σχέσεων του Πατριαρχείου με την ομογένεια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Ελπιδοφόρος είναι και Ηγούμενος στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.
Πάντως, ανάμεσα στους υποψήφιους αντικαταστάτες, ακούγονται και τα ονόματα των Μητροπολιτών Γαλλίας (σ.σ. Εμμανουήλ), Σουηδίας (σ.σ. Κλεόπας), Δαρδανελίων (σ.σ. Νικήτας), Σικάγου (σ.σ. Ναθαναήλ) και Βοστώνης (σ.σ. Μεθόδιου), όπως και του Επίσκοπου Χριστουπόλεως (σ.σ. Μακάριος)
Στο μεταξύ, η Αγία και Ιερά Σύνοδος αναμένεται να αποφανθεί και επί της παραίτησης του Αρχιεπίσκοπου Μεγάλης Βρετανίας, Γρηγορίου.
Στο συγκεκριμένο ζήτημα, το Φανάρι εξετάσει την κατάτμηση της Αρχιεπισκοπής σε δύο τμήματα: την Αρχιεπισκοπή της Μ. Βρετανίας με «φαβορί» τον Μητροπολίτη Δαρδανελίων (σ.σ. Νικήτα) και την Αρχιεπισκοπή Σκωτίας — Ουαλίας — Ιρλανδίας, με «φαβορί» τον Μητροπολίτη Λαοδικείας (σ.σ. Θεόδωρο).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο πλευρό της 8χρονης που τραυματίστηκε από σφαίρα ο αρχιεπίσκοπος ΙερώνυμοςΠηγή

Απάντηση