Διχασμένοι οι Συντηρητικοί στη Βρετανία για την παραίτηση Μέι
ΚΟΣΜΟΣ15:13 16.05.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 15:16 16.05.2019) Λήψη σύντομου urlΚαθώς αρκετοί από τους Συντηρητικούς επιχειρούν να αποπέμψουν τη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι λόγω Brexit, οι σύμμαχοί της στους Τόρις απειλούν τους «αποστάτες»  με ψήφο εμπιστοσύνης.Οι Συντηρητικοί που εξακολουθούν να είναι πιστοί στην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι, έχουν απειλήσει τους αντιπάλους της, οι οποίοι ζητούν χρονοδιάγραμμα για την παραίτησή της, με ψήφο εμπιστοσύνης, σύμφωνα με την Sun.
«Θα τους ζητήσουμε μια ψήφο εμπιστοσύνης, κάτι που οι συνάδελφοι μας έχουν πλήρες δικαιώματά να κάνουν», ανέφερε  βουλευτής των Τόρις, λίγο πριν από μια κρίσιμη συνάντηση της Μέι με την εκτελεστική επιτροπή των «Συντηρητικών 1922», η οποία απειλεί με αποπομπή την πρωθυπουργό .
Η ομάδα, με επικεφαλής τον Σερ Γκράχαμ Μπρέιντι, θα αντιμετωπίσει την επικεφαλής του κόμματος την Πέμπτη για να την προτρέψει να παραιτηθεί πριν από τις 15 Ιουνίου και να της δώσει τον «χάρτη εξόδου» της, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενοι πηγές μέσα στο κόμμα.
Εάν αρνηθεί οι αντίπαλοί της απειλούν να αλλάξουν τους υπάρχοντες κανονισμούς που της παρέχουν ασυλία για άλλη μια ψήφο μη εμπιστοσύνης πριν από τον Δεκέμβριο.
Όπως αναφέρει η Sun, η Μέι αναμένεται να αρνηθεί το χρονοδιάγραμμα παραίτησης, υπογραμμίζοντας την υπόσχεσή της να παραιτηθεί όταν η συμφωνία Brexit έχει εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.
Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να περάσει η συμφωνία και εβδομάδες αδιάφορων συνομιλιών με το Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης, μπορεί να υποσχεθεί να υποβάλει νέο προσχέδιο Brexit στις αρχές Ιουνίου, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο.Πηγή

Απάντηση