Οικονομικές οι «εισβολές» που ενδιαφέρουν τον Τραμπ, λέει ο ίδιος εν μέσω της έντασης με το Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ09:36 20.05.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 09:42 20.05.2019) Λήψη σύντομου urlΟι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου έρχονται εν μέσω της έντασης στι σχέσεις ΗΠΑ – Ιράν και στον απόηχο του τελευταίου μηνύματός του στο Twitter, με το οποίο ο ίδιος προειδοποιούσε ότι εάν η Τεχεράνη θελήσει να εμπλακεί σε συγκρούσεις με τις ΗΠΑ, αυτό θα σημάνει το «επίσημο τέλος της χώρας, καθώς η Ουάσινγκτον αναπτύσσει τη στρατιωτική παρουσία της κοντά στο Ιράν.Τις ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο μια σύρραξης με το Ιράν υποβάθμισε ο Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και στην Τεχεράνη. Ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας στο Fox News, έσπευσε να επισημάνει ότι η μόνη σφαίρα, στην οποία θέλει να «εισβάλει», είναι η οικονομική. 
Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει στις πληροφορίες που έφεραν τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον γερουσιαστή Λίντσει Γράχαμ να έχουν συζητήσεις για την πιθανότητα χρήσης στρατιωτικής δύναμης στη Βενεζουέλα, ο Τραμπ απάντησε: «Θέλω να εισβάλω, εάν πρέπει, οικονομικά». 
Αναφερόμενος ειδικότερα στις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά το Ιράν, ο ίδιος τόνισε ότι δεν επιδιώκει πόλεμο με την Τεχεράνη, συμπληρώνοντας ότι το βασικό πράγμα που θέλει, είναι να «μην αφήσει το Ιράν να έχει πυρηνικά όπλα». 
«Δεν είμαι κάποιος που θέλει να μπει σε πόλεμο, επειδή ο πόλεμος σκοτώνει την οικονομία, σκοτώνει ανθρώπους το πιο σημαντικό», είπε ακόμη ο Αμερικανός πρόεδρος.  
Σε ανάρτησή του στο Twitter, εν τω μεταξύ, ο Τραμπ προειδοποίησε ότι η επιθυμία της Τεχεράνης να εμπλακεί σε συγκρούσεις με τις ΗΠΑ θα σημάνει το «επίσημο τέλος της χώρας, καθώς η Ουάσινγκτον αναπτύσσει τη στρατιωτική παρουσία της κοντά στο Ιράν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τραμπ: Αν το Ιράν θέλει να πολεμήσει αυτό θα είναι το επίσημο τέλος του
Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και το Ιράν ξεκίνησε πριν από έναν περίπου χρόνο, όταν οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και κλιμακώθηκε πρόσφατα, αφ’ότου οι ΗΠΑ ενίσχυσαν τη στρατιωτική τους παρουσία στον Περσικό Κόλπο, στέλνοντας το Abraham Lincoln και μαζί ένα μήνυμα προς την Τεχεράνη. Η Ουάσινγκτον έχει εγκρίνει επίσης την επιπρόσθετη ανάπτυξη Patriot στην περιοχή. Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, έχει εκφράσει την ετοιμότητά της να απαντήσει σε ενδεχόμενη στρατιωτική σύρραξη. 
 Πηγή

Απάντηση