Οι ΗΠΑ διερευνούν τα περιθώρια οικονομικής ανάπτυξης της Παλαιστίνης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ03:39 20.05.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 03:48 20.05.2019) Λήψη σύντομου urlΟ Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η κυβέρνησή του ετοιμάζει τη λεγόμενη συμφωνία του αιώνα για την ισραηλινοπαλαιστινιακή διευθέτηση. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες του σχεδίου παραμένουν ασαφείς.Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν θα συμμετάσχει σε ένα οικονομικό εργαστήριο στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν από τις 25 έως τις 26 Ιουνίου, το οποίο θα διερευνήσει τρόπους για να ωθήσει την οικονομία της Παλαιστίνης και να της προσφέρει νέες ευκαιρίες για να ξεκλειδώσει το δυναμικό της, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.
Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε συζητήσεις για το αν κατά την διάρκεια του εργαστηρίου οι ΗΠΑ θα δημοσιοποιήσουν το πολυαναμενόμενο ειρηνευτικό τους σχέδιο για τη Μέση Ανατολή.
«Αυτό το εργαστήριο αποτελεί μια κεντρική ευκαιρία για να έρθουν εγγύτερα η κυβέρνηση, η κοινωνία των πολιτών και οι ηγέτες των επιχειρήσεων προκειμένου να μοιραστούν ιδέες, να συζητήσουν στρατηγικές και να ενισχύσουν τη στήριξη για πιθανές οικονομικές επενδύσεις και πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να καταστούν δυνατές με μία ειρηνευτική συμφωνία», ανέφερε η δήλωση της Κυριακής.
Ο Μνούτσιν, ο οποίος θα είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν, δήλωσε ότι προσβλέπει «σε αυτές τις σημαντικές συζητήσεις για ένα όραμα που θα προσφέρει στους Παλαιστίνιους συναρπαστικές νέες ευκαιρίες για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους».
«Αυτό το εργαστήριο θα προσελκύσει ηγέτες από όλη την Μέση Ανατολή για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και των ευκαιριών για τους ανθρώπους σε αυτή τη σημαντική περιοχή», πρόσθεσε, όπως αναφέρεται στη δήλωση.
Τον Απρίλιο, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δημοσιοποιήσουν το ειρηνευτικό σχέδιο της Μέσης Ανατολής μετά το τέλος του ισλαμικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού — δηλαδή, τον Ιούνιο.Πηγή

Απάντηση