Χαμηλό 16 ετών στην παραγωγή πετρελαίου στη Βενεζουέλα
Η παραγωγή πετρελαίου στη Βενεζουέλα γνώρισε χαμηλό 16 ετών τον Απρίλιο λόγω κακοδιαχείρισης και των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος του ενεργειακού τομέα του κράτους.Έκθεση του Φορέα Πληροφοριών για την Ενέργεια των ΗΠΑ, δείχνει πως η  παραγωγή πετρελαίου στη Βενεζουέλα κατέγραψε χαμηλό 16 ετών τον Απρίλιο.
Τον Απρίλιο, η παραγωγή αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας ήταν κατά μέσο όρο 830.000 βαρέλια την ημέρα από 1,2 εκατομμύρια στις αρχές του έτους, ανέφερε η έκθεση.
«Αυτός ο μέσος όρος είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2003, όταν μια εθνική απεργία και πολιτικές αναταραχές σταμάτησαν σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας, Petroleos de Venezuela, S.A. (PdVSA)», σημειώνει η έκθεση.
Οι εκτεταμένες διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα, η κακοδιαχείριση της πετρελαϊκής βιομηχανίας της χώρας και οι κυρώσεις των ΗΠΑ που απευθύνονται στον ενεργειακό τομέα της Βενεζουέλας και στην PDVSA συνέβαλαν σύμφωνα με την έκθεση στο παραπάνω αποτέλεσμα.
Το έγγραφο προβλέπει επίσης ότι η παραγωγή πετρελαίου θα συνεχίσει να μειώνεται και ενδεχομένως να επιταχυνθεί κάποια στιγμή μέσα στο 2019 καθώς αναμένεται να παρέλθουν προθεσμίες που σχετίζονται με τις κυρώσεις.
Η κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι τεταμένη από τον Ιανουάριο, όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουάιδο, που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας .Πηγή

Απάντηση