Οικογένεια προς ενοικίαση στην Ιαπωνία
VIDEOCLUB16:26 25.05.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 16:27 25.05.2019) Λήψη σύντομου urlΣτην Ιαπωνία υπάρχει μία υπηρεσία, όπου μοναχικοί άνθρωποι μπορούν να νοικιάσουν συντρόφους, φίλους, συγγενείς ακόμη και μία ολόκληρη οικογένεια. Αποτελεί ένα φαινόμενο ταυτόχρονα πρωτότυπο και κάπως μελαγχολικό.Ένα δείπνο με φίλους και οικογένεια μπορεί να είναι κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν δεδομένο.
Όμως για αυτούς που δεν έχουν κανέναν στη ζωή τους, αυτή η στιγμή μπορεί να είναι μία πολύ μοναχική υπόθεση.
Μία υπηρεσία στην Ιαπωνία προσπαθεί να δώσει λύση στη μοναξιά που βιώνουν  κάποιοι άνθρωποι, από την απώλεια ή θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου, από την έλλειψη της οικογένειας ή φίλων.
Η εταιρεία Family Romance δίνει τη δυνατότητα στους μοναχικούς ανθρώπους να νοικιάσουν έναν φίλο, έναν σύντροφο ή ακόμη και ολόκληρη οικογένεια.
Ο Καζουσίγκε Νισίντα έχει προσκαλέσει δύο αντικαταστάτες συγγενείς στο σπίτι του για ένα γεύμα.
Μία ενοικιαζόμενη «σύζυγο» και μία ενοικιαζόμενη «κόρη» σημαίνει ότι ο Νισίντα δεν θα δειπνήσει μόνος του εκείνη την ημέρα και θα έχει για λίγο μία γεμάτη κουζίνα.
Όπως αναφέρει ο ίδιος, στο σπίτι ζούσε με τη γυναίκα και τις δύο κόρες του. Δυστυχώς η γυναίκα του αρρώστησε και πέθανε και οι δύο κόρες του όταν μεγάλωσαν μετακόμισαν για να ζήσουν μόνες τους. Έτσι στο σπίτι νιώθει πολύ μοναξιά.
Βέβαια αυτή την υπηρεσία μπορεί να την χρησιμοποιεί περίπου μία φορά κάθε τέσσερις μήνες γιατί δεν το αντέχει οικονομικά.
Η ενοικίαση ενός συγγενή μπορεί να φτάσει τα 200 δολάρια την ημέρα συνεπώς είναι πολύ ακριβή για τον ίδιο.
Η Family Romance ξεκίνησε το 2010.
Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της, Γουίτσι Ισί σκέφτηκε αυτή την ιδέα πριν από μερικά χρόνια, όταν μία γνωστή του φίλη είχε πρόβλημα στο να γράψει τον γιο της σε ένα ιδιωτικό σχολείο, καθώς δεν τον έκαναν δεκτό γιατί ήταν ανύπαντρη μητέρα.
Έτσι ο Γουίτσι αποφάσισε να ανοίξει αυτή την εταιρεία για να βοηθήσει τους ανθρώπους να «γεμίσουν» τα κενά που υπάρχουν στη ζωή τους.
Διατηρεί μια βάση δεδομένων με περίπου 1.200 ανεξάρτητους ηθοποιούς, οι οποίοι υποδύονται τους συγγενείς ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο για τους πελάτες που τους χρειάζονται.Πηγή

Απάντηση