Πούτιν: ΗΠΑ και Ρωσία να πετύχουν εποικοδομητικές λύσεις για την οικονομική συνεργασία
ΚΟΣΜΟΣ07:48 13.06.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 07:57 13.06.2019) Λήψη σύντομου urlΣε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής αναφέρθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε σημερινή συνέντευξή του στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Mir. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά το επερχόμενο φόρουμ των G20 στην Ιαπωνία, η Μόσχα και η Ουάσιγκτον θα μπορέσουν να επιτύχουν εποικοδομητικές λύσεις που θα δημιουργήσουν συνθήκες οικονομικής συνεργασίας.
«Ελπίζουμε πραγματικά ότι τελικά θα επικρατήσει η κοινή λογική. Ελπίζω ότι μαζί με τους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανών εταίρων, θα μπορέσουμε να επιτύχουμε κάποιες λύσεις, ως μέρος της επικείμενης συνάντησης της G20, που θα είναι εποικοδομητικές και θα δημιουργήσουν σταθερές συνθήκες για οικονομική συνεργασία», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό οργανισμό MIR.
«Οι σχέσεις επιδεινώνονται και γίνονται ολοένα και χειρότερες. Πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προχωρήσει σε δεκάδες αποφάσεις σχετικά με κυρώσεις έναντι της Ρωσίας», πρόσθεσε ο Πούτιν.
Την ίδια στιγμή, αναφέρθηκε και στον οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) που έχει εξελιχθεί σε μια αρκετά σοβαρή και πολύπλευρη οργάνωση, όπως είπε.
Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε επίσης την ελπίδα, ότι η νεοεκλεγείσα ηγεσία της Ουκρανίας θα μπορέσει να αναλάβει δράση για τη βελτίωση των σχέσεών της με την Ρωσία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι επί τάπητος συνεχίζει να βρίσκεται το ενδεχόμενο συνάντησης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της συνόδου G20.
«Θα συναντηθώ με τον Πούτιν στους G20» δήλωσε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος.
Από την πλευρά της, πάντως, η Μόσχα επισήμανε ότι δεν έχει λάβει καμία πρόταση εκ μέρους της Ουάσιγκτον για την προετοιμασία της διμερούς συνάντησης.Πηγή

Απάντηση