Δείτε από την θέση του πιλότου πως ανεφοδιάζονται στον αέρα τα μαχητικά Su-35 και Su-30 (Βίντεο)
AΜΥΝΑ22:22 16.06.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 22:43 16.06.2019) Λήψη σύντομου urlΟ αεροπορικός ανεφοδιασμός επιτρέπει σε αεροσκάφη πολλαπλού ρόλου και σε στρατηγικά αεροσκάφη να πραγματοποιούν αποστολές σε μεγαλύτερες αποστάσεις, αυξάνοντας κατακόρυφα την επιχειρησιακή τους αξία.Ο ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός Zvezda έδωσε στην δημοσιότητα σπάνια βίντεο με τα ρωσικά αεροσκάφη Su-35S και Su-30SM τα οποία βιντεοσκοπήθηκαν από την θέση του πιλότου, κατά την διάρκεια εναέριου ανεφοδιασμού σε μέσο ύψος.
Η κάμερα που εγκαταστάθηκε στο θάλαμο διακυβέρνησης, έπιασε στον φακό της ολόκληρη την διαδικασία – την απογείωση, την προσέγγιση του αεροσκάφους εναέριου ανεφοδιασμού Il-78, τη σύνδεση των μαχητικών με τον εύκαμπτο σωλήνα καυσίμου, καθώς και την προσγείωση. Η όλη διαδικασία έγινε σε υψόμετρο 5-6 χιλιομέτρων και με ταχύτητα περίπου 600 χιλιομέτρων την ώρα.

Ο ανεφοδιασμός σε μέσο υψόμετρο επιτρέπει σε αεροσκάφη και στρατηγικά βομβαρδιστικά να πραγματοποιούν αποστολές σε μεγαλύτερες αποστάσεις από όσο θα τους επέτρεπε κανονικά η ποσότητα καυσίμου τους. Με αυτόν τον τρόπο, τα αεροσκάφη, επιχειρώντας από αεροπορικές βάσεις που βρίσκονται μακριά από τις εχθρικές γραμμές, μπορούν ακόμα να πραγματοποιούν φονικά πλήγματα στην εχθρική επικράτεια.Πηγή

Απάντηση