Κομοτηνή: Είδη πρώτης ανάγκης σε 3.500 οικογένειες της Ροδόπης


Ως επικεφαλής εταίρος ο δήμος Κομοτηνής της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Ροδόπης καθώς και οι εταίροι δήμοι: Αρριανών, Ιάσμου και Μαρωνείας Σαπών διανέμουν έως και την Παρασκευή προϊόντα στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD).

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Σωτηρακόπουλο, αντιδήμαρχο Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, όλες αυτές τις μέρες, θα εξυπηρετούνται 2.000 οικογένειες του δήμου Κομοτηνής και άλλες 1.500 στους υπόλοιπους δήμους. «Περίπου 3.500 οικογένειες. Δεν είναι ένα σταθερό νούμερο μπορεί να αγγίξει και τις 4.000 -5.000 ή μπορεί να μειωθεί ο αριθμός, όταν εμφανίζουν κάποια εισοδήματα οι συμπολίτες μας» δήλωσε ο κος Σωτηρακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής κι έκανε λόγο για «θετικό τρόπο λειτουργίας». Όπως είπε είναι ένα Πανευρωπαϊκό Πρόγραμμα, που αφορά όλες τις χώρες της Ευρώπης, περιοχές τους που πλήττονται από την φτώχεια. Όλες αυτές τις ημέρες θα διανεμηθούν προϊόντα, όπως : Ελαιόλαδο, σπορέλαιο , κεφαλοτύρι, ζυμαρικά, είδη οικιακής χρήσης κ.α. «Το κάθε πακέτο θα περιέχει αρκετά προϊόντα, αξίας πάνω από 40 ευρώ.» υποστηρίζει ο κος Σωτηρακόπουλος και προσθέτει ότι η επιπλέον χορήγηση κοτόπουλου και επιπλέον ελαιόλαδου δεν θα πραγματοποιηθεί σ’ αυτή την φάση, καθώς υπήρξε καθυστέρηση στην έκδοση σχετικής απόφασης από το αρμόδιο υπουργείο.

Ο κος Νίκος Σωτηρακόπουλος, αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης

Παράλληλα, με την υλοποίηση αυτής της φάσης ετοιμάζεται και το νέο πρόγραμμα . «Το νυν πήρε παράταση μέχρι τέλος του 2020. Εμείς βέβαια έχουμε ολοκληρώσει και υπάρχει μεγάλη δυνατότητα να μας δοθούν επιπλέον χρήματα από άλλη σύμπραξη δήμων που δεν έχουν απορροφήσει όλα τα χρήματα» αποκάλυψε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.
3.500 άνθρωποι τώρα, 5.000 τον Ιανουάριο επωφελήθηκαν από την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης με οφέλη να προκύπτουν και για την τοπική αγορά, με την προμήθεια για παράδειγμα μελιού και λάχανων από την περιοχή.

Και τα «ΚΕΠ των φτωχών»
Τέλος, ο κος Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης δεν παραλείπει να αναφέρει ότι στο κτίριο του Πολυλειτουργικού φιλοξενείται και η λειτουργία του κέντρου Κοινότητας, όπως και στις Σάπες και στον Ίασμο. «Αποκαλώ αυτούς τους χώρους «ΚΕΠ των φτωχών», εκεί μπορεί να πάει οποιοσδήποτε πολίτης και να πει το πρόβλημά του, θα δοθεί σίγουρα η κατάλληλη οδηγία για το τι πρέπει να κάνει.» δηλώνει ο κος Σωτηρακόπουλος και σημειώνει «Όταν κάποιος δεν μπορεί να μπει στο πρόγραμμα για λίγα μόλις χρήματα επιπλέον, που εμφανίζει ως εισόδημα, ο δήμος σίγουρα μπορεί να τον βοηθήσει .»
Φώτο: Νίκος Σωτηρακόπουλος ρεπορτάζ-κείμενο – φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση