Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: »Είστε οι «ελπιδοφόροι» μου»


Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019

afixi elpidofo

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Έφτασε πριν από λίγο στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Τζον Φ. Κένεντι» της Νέας Υόρκης, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος έφτασε στην Αμερική, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ατλάντας κ. Αλέξιο.

Να αναφερθεί ότι στο αεροδρόμιο τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο υποδέχθηκαν τα Μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, Επίσκοποι, κλήρος και πλήθος πιστών.

«Δεν είναι τυχαίο, πιστεύω ότι ήταν Πρόνοια Θεού να έρθετε την εβδομάδα της Πεντηκοστής, για να αναλάβετε τα καθήκοντά σας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος, Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος καλωσορίζοντας τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.

Από την πλευρά του ο νέος Αρχιεπίσκοπος αφού ευχαρίστησε όλους για την υποδοχή, μεταξύ άλλων τόνισε: «Δοξάζω τον Θεό και όλους του Αγίους για την ασφαλή άφιξή μου στην Αμερική και είμαι ευγνώμονων που με υποδέχθηκατε στην Αμερικανική γη».

«Θα δουλέψουμε μαζί με διαφάνεια και σαφήνεια! Έρχομαι να υπηρετήσω και όχι να με υπηρετήσετε. Ανυπομονώ να συνεργαστώ όχι μόνο με τους συναδέλφους μου Επισκόπους στην Επαρχιακή Σύνοδο, αλλά να γνωρίσω και να συνεργαστώ με όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Αμερικής» – πρόσθεσε στα αγγλικά ο κ. Ελπιδοφόρος.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ανέφερε ότι «πρεπει να οικοδομήσουμε μια Ιερά Αρχιεπισκοπή η οποία εκτιμά την αριστεία περισσότερο από την συνήθεια, την διαφάνεια περισσότερο από την απομόνωση και την ακεραιότητα περισσότερο από την σκοπιμότητα».

Κλείνοντας ο κ. Ελπιδοφόρος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο που σήκωσε όλο το βάρος ως Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος, αλλά και για όλη την οργάνωση που αφορά την ενθρόνισή του.

D9dUYn3

afixi elpi

Εμφανίσεις: 4754

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]Πηγή

Απάντηση