Τι συζήτησε ο Τσίπρας με Αναστασιάδη και Μογκερίνι για την Τουρκία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ18:07 20.06.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 18:08 20.06.2019) Λήψη σύντομου urlΟ Αλέξης Τσίπρας είχε επαφές με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, και την επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, πριν τη Σύνοδο Κορυφής.Επαφές με την ύπατη εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, καθώς και με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, είχε ο Αλέξης Τσίπρας, πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Τσίπρας συνάντησε την κ. Μογκερίνι στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις οποίες συμμετείχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από την υπεύθυνη για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, οι Βρυξέλλες να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία, καθώς και στοχευμένα μέτρα εάν δεν σταματήσει άμεσα τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Αλέξης Τσίπρας και Φεντερίκα Μογκερίνι συζήτησαν ποια μπορεί να είναι αυτά τα μέτρα εναντίον της Τουρκίας, σύμφωνα με ίδιες πηγές.
Πριν την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη με τον οποίο συζήτησαν τη στρατηγική που Αθήνα και Λευκωσία θα ακολουθήσουν την επόμενη περίοδο.Πηγή

Απάντηση