Ο GNA της Λιβύης ανακατέλαβε σημαντική πόλη από τα στρατεύματα του Χαφτάρ
ΚΟΣΜΟΣ03:59 27.06.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 04:17 27.06.2019) Λήψη σύντομου urlΗ πόλη Γκαριάν, η οποία βρίσκεται τοποθετημένη στην στρατηγικής σημασίας εθνική οδό που οδηγεί στην πρωτεύουσα της Λιβύης, ανακτήθηκε από τον LNA τον περασμένο Απρίλιο.Οι δυνάμεις που είναι πιστές στην υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης (GNA) εισήλθαν στην πόλη Γκαριάν στα νότια της Τρίπολης, δήλωσε στο Sputnik την Πέμπτη ο στρατηγός Μούνζερ Χαρτούς, εκπρόσωπος της 73ης ταξιαρχίας πεζικού της κεντρικής διοίκησης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), υπό την ηγεσία του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ.
«Ομάδες της κυβέρνησης του Εθνικού Συμφώνου εισήλθαν στην πόλη του Γκαριάν αφού προχώρησαν στο Αλ Κασαράτ, στράφηκαν στο πάρκο Μασρούα Αμπού Σέιμπα και προχώρησαν στο Καουάσιμ. Αρκετά λεπτά μετά την επίθεση, οι στρατιωτικές μονάδες του Εθνικού Στρατού της Λιβύης απώθησαν την επίθεση. Ωστόσο, οι δυνάμεις του GNA κατάφεραν να κατισχύσουν και να εισέλθουν στην πόλη», ανέφερε ο Χαρτούς.

Ο έλεγχος της Λιβύης έχει χωριστεί στα δύο μετά από χρόνια σύγκρουσης, όταν ξέσπασε εξέγερση που υποστηρίχθηκε από το ΝΑΤΟ και οδήγησε στη δολοφονία του πρώην αρχηγού του κράτους, Μουαμάρ Καντάφι.
Από τότε, δεν υπήρξε ενιαία κεντρική κυβέρνηση στη Λιβύη, παρά τις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν πρόσφατα και από τις δύο πλευρές.Πηγή

Απάντηση