Τη Δευτέρα η συζήτηση για την αίτηση αναστολής έκπτωσης της ΕΝΙΠΕΑΣ


Μοιράσου το άρθρο:

Την παρουσία δικηγόρου για την αντέκρουση της αίτησης ανατολής έκπτωσης της εργοληπτικής εταιρείας ΕΝΙΠΕΑΣ κατά της ΔΕΥΑΜΒ για το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της Ν. Ιωνίας που έχει σταματήσει από τις 5 Νοεμβρίου, αποφάσισε το Δ.Σ. της επιχείρησης στη σημερινή του συνεδρίαση. Οι δικηγόροι και των δύο πλευρών θα καταθέσουν υπομνήματα την ερχόμενη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Διοικητικό Εφετείο της Λάρισας. Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί σε ένα περίπου μήνα. Η απόφαση θεωρείται κρίσιμη, καθώς θα εξαρτηθεί αν θα εκκαθαριστεί ή όχι η εργολαβία, ώστε να συνεχιστεί το έργο. Η εταιρεία κρίθηκε έκπτωτη στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, ενώ την απόφαση έκπτωσης ενέκρινε και το υπουργείο Υποδομών, που έφερε την υπογραφή του πρώην υπουργού Χρήστου Σπίρτζη και παράλληλα πριν λίγες ημέρες (29 Ιουνίου) το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε στην οριστικοποίηση της έκπτωσης, προχωρώντας στην αναζήτηση άλλου αναδόχου από τις άλλες δύο εταιρείες που είχαν υποβάλει προσφορά, για τη συνέχιση του έργου.

Επιπλέον στη σημερινή συνεδρίαση ομόφωνα εγκρίθηκαν και τα 29 θέματα της ημερήσιας διάταξης μεταξύ των οποιων και η δημοπράτηση της επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης και κατασκευή νέων διακλαδώσεων, προϋπολογισμού 450.000,00€, πλέον Φ.Π.Α. στο δήμο του Βόλου. Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις αποκαταστάσεις των οδοστρωμάτων αλλά και κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων σε διάφορες θέσεις του Δήμου Βόλου, στις οποίες υπάρχει πρόβλημα απορροής των όμβριων υδάτων.

Επίσης η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει στη Δημοπράτηση, των εργασιών συντήρησης του αρδευτικού δικτύου προϋπολογισμού 100.300,00€ πλέον Φ.Π.Α..
Επίσης αποφασίστηκε η ΔΕΥΑΜΒ να υποβάλλει αίτημα στο δήμο Βόλου για προμήθεια καυσίμων για δύο χρόνια και θα προχωρήσει στη διενέργεια διαγωνισμού για δύο έτη, ενδεικτικού προϋπολογισμού 252.629,61€ πλέον ΦΠΑ.

Για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης είναι απαραίτητη η προμήθεια υγρών καυσίμων. H προμήθεια αφορά στη χρονική περίοδο 2020-2022. Η ΔΕΥΑΜΒ έχει στην κατοχή της 43 ενεργά οχήματα (επιβατηγά, αποφρακτικά, φορτηγά) και 13 μοτοποδήλατα, τα οποία καταναλώνουν βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης, ενώ για τις ανάγκες παραγόμενης ιλύος στις ΕΕΛ, έχουν εγκατασταθεί καυστήρες για τη θέρμανση των χωνευτών και του κτιρίου, καθώς και ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη για την απρόσκοπτη λειτουργία των εγκαταστάσεων σε περιπτώσεις διακοπής της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ. Η κατανάλωση πετρελαίου κίνησης επιβάλλεται στα Ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη στα 10 αντλιοστάσια ακαθάρτων και στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας και η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης είναι απαραίτητη για τη θέρμανση των 3 χωνευτών ιλύος και για τη θέρμανση του κτιρίου των ΕΕΛ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση