Τραμπ: Πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ κατέστρεψε ιρανικό drone στο Στενό του Ορμούζ
ΚΟΣΜΟΣ22:29 18.07.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 22:40 18.07.2019) Λήψη σύντομου urlΟ Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού κατέστρεψε ιρανικό drone που είχε πλησιάσει σε απόσταση 1000 γιάρδες το πλοίο καθώς πραγματοποιούσε διέλευση στο Στενό του Ορμούζ.Μιλώντας σε εκδήλωση, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι σημειώθηκε «ένα συμβάν στο Στενό του Ορμούζ σήμερα στο οποίο σχετίζεται το USS Boxer, αμφίβιο πλοίο επιθέσεων».
«Το Boxer προχώρησε σε αμυντική ενέργεια κατά ιρανικού drone που είχε πλησιάσει σε πολύ κοντινή απόσταση, σχεδόν 1000 γιάρδες, αγνοώντας πολλαπλές κλήσεις να μείνει μακριά και απειλούσε την ασφάλεια του πλοίου και του πληρώματος. Το drone καταστράφηκε αμέσως» ανέφερε.
Όπως ανέφερε πρόκειται «για την τελευταία από τις πολλές προκλητικές και εχθρικές ενέργειες του Ιράν κατά πλοίων που κινούνται σε διεθνή ύδατα».
Κάλεσε «τις άλλες χώρες να προστατεύσουν τα πλοία τους καθώς περνούν το Στενό και να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ στο μέλλον».
«Οι ΗΠΑ διατηρεί το δικαίωμα να υπερασπίζεται το προσωπικό, τις υποδομές και τα συμφέροντά της και καλεί όλα τα έθνη να καταδικάσουν τις προσπάθειες του Ιράν να παρεμποδίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και το παγκόσμιο εμπόριο» δήλωσε.
Η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν έχει κλιμακωθεί μετά τη μονομερή αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία του 2105 και την επιβολή κυρώσεων κατά του Ιράν.Πηγή

Απάντηση