Ανανεωμένο το ενδιαφέρον της Ινδίας για την συμπαραγωγή και προμήθεια του κορυφαίου μαχητικού Su-57
AΜΥΝΑ00:58 19.07.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 01:24 19.07.2019) Λήψη σύντομου urlΤο Sukhoi Su-57 της Ρωσίας (γνωστό και ως PAK FA και T-50) έχει ήδη άδεια εξαγωγής και η ρωσική κυβέρνηση αναθεωρεί τα έγγραφα για να μετονομάσει επίσημα το αεροσκάφος σε Su -57, σύμφωνα με μια πηγή στη ρωσική αεροπορική βιομηχανία.Το Νέο Δελχί θα είναι έτοιμο να επανεξετάσει τη συνεργασία με τη Μόσχα για την από κοινού κατασκευή και προμήθεια του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς Su-57 μετά την ένταξη του σε ενεργό υπηρεσία και δοκιμή του από τον ρωσικό Στρατό, ανέφερε ο επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας της Ινδίας.

Ο Ινδός αξιωματούχος δήλωσε σε συνέντευξή του στην επίσημη εφημερίδα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Krasnaya Zvezda ότι η Ινδία θα είναι έτοιμη να αποφασίσει για το αεροσκάφος Su-57, αφού το παρακολουθήσει εν δράσει στη Ρωσία και η Μόσχα το παρουσιάσει στο Νέο Δελχί.
Σύμφωνα με την υπάρχουσα σύμβαση, το πρώτο αεροσκάφος Su-57 θα τεθεί σε ενεργό υπηρεσία στη Ρωσία αργότερα φέτος, ενώ το δεύτερο το 2020.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Τουρκία φέρεται να έχει εναλλακτικά σχέδια αντικατάστασης των F-35 με Su-57, J-31
Στα μέσα Φεβρουαρίου, ο διευθυντής του τμήματος διεθνούς συνεργασίας της ρωσικής κρατικής αμυντικής εταιρείας Rostec, Βίκτορ Κλαντόφ, δήλωσε ότι η Ινδία είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το αεροσκάφος Su-57. «Το ενδιαφέρον των ξένων αγοραστών για το Su-57 επιβεβαιώνει ότι η σειριακή παραγωγή αυτού του σύγχρονου μαχητικού πολλαπλού ρόλου θα πρέπει να αρχίσει το συντομότερο δυνατό», τόνισε.
Ο Ανατόλι Πούντσουκ, αναπληρωτής διευθυντής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας (FSMTC), δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να επαναλάβει την συνεργασία της με την Ινδία για το μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς βασισμένο στις τεχνολογίες του Su-57. Ωστόσο «η απόφαση για την προσωρινή αναστολή του μαχητικού έγινε από την Ινδία», κατέληξε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν τα «παλαιότερα» F-35 για προσομοιώση των ρωσικών Su-57
Το αεροσκάφος πέμπτης γενιάς Su-57, γνωστό ως Prospective Airborne Complex Frontline Aviation (PAK FA), είναι ένα μονοθέσιο, δικινητήριο μαχητικό που ενσωματώνει χαρακτηριστικά «stealth», σχεδιασμένο για αποστολές εναέριας υπεροχής. Είναι εξοπλισμένο με προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα και ραντάρ, καθώς και με μια ποικιλία όπλων υψηλής ακρίβειας. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το 2010 και εξακολουθεί να δοκιμάζεται από τον ρωσικό Στρατό.Πηγή

Απάντηση