Το Κίεβο θέλει να ανταλλάξει τον Βισίνσκι με Ουκρανό σκηνοθέτη
ΚΟΣΜΟΣ10:29 19.07.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 10:44 19.07.2019) Λήψη σύντομου urlΟ νέος Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι πρόθυμος να προχωρήσει σε ανταλλαγή του Ρώσου δημοσιογράφου Κίριλ Βισίνσκι με Ουκρανό σκηνοθέτη.Πρόθυμο να προχωρήσει σε ανταλλαγή του επικεφαλής του Ria Novosti, Κίριλ Βισίνσκι με Ουκρανό σκηνοθέτη είναι το Κίεβο.
Συγκεκριμένα, ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την επιθυμία να προχωρήσει σε ανταλλαγή του Ρώσου δημοσιογράφου με τον Ουκρανό σκηνοθέτη Όλεγκ Σεντσόφ.
Ο ίδιος ο Ζελένσκι χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως το πρώτο βήμα για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας και μια ένδειξη καλής θέλησης.
«Όσο για τον Βισίνσκι, αν αυτό είναι το πρώτο φυσιολογικό βήμα, αν αυτό είναι το ζήτημα, τότε είμαστε έτοιμοι. Θα σας δώσουμε τον Βισίνσκι αν θέλετε, να μας δώσει τον Σεντσόφ», δήλωσε σε δημοσιογράφους.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έχει εκφράσει επίσης την πεποίθηση ότι η απελευθέρωση του δημοσιογράφου θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα προς την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Το 2015, ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε τον σκηνοθέτη Όλεγκ Σεντσόφ σε ποινή κάθειρξης 20 ετών.
Είχε συλληφθεί το 2014 συνελήφθη στη Συμφερόπολη για συμμετοχή σε τρομοκρατικό πυρήνα και με τον ίδιο να αρνείται την ενοχή του.
Ο Βισίνσκι συνελήφθη στο Κίεβο στις 15 Μαΐου 2018 με την κατηγορία της υποστήριξης των αυτοανακηρυγμένων δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουάνσκ και της προδοσίας.Πηγή

Απάντηση