Εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα εντόπισε ο… «Χάκερ» στη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ22:51 22.07.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 22:52 22.07.2019) Λήψη σύντομου urlΈνας «Χάκερ» επιβεβαίωσε πως το εμπόρευμα που βρέθηκε στο Α’ τελωνείο Θεσσαλονίκης δεν επρόκειτο για κλιματιστικά αλλά για λαθραία τσιγάρα. Σημαντική ήταν η συμβολή ενός σκύλου – ανιχνευτή καπνικών προϊόντων στον εντοπισμό ενός μεγάλου φορτίου λαθραίων τσιγάρων στο Α’ τελωνείο Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, το τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Α’ τελωνείου Θεσσαλονίκης.εντόπισε φορτίο λαθραίων τσιγάρων, με δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις που, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, φτάνουν το ποσό των 2.061.174,26 ευρώ,
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων οι υπάλληλοι του τελωνείου, μετά από υπόδειξη του συστήματος ανάλυσης κινδύνου του ICISnet, πέρασαν το φορτίο από το αυτοκινούμενο μηχάνημα X RAY,
Να σημειωθεί πως το φορτίο έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από το λιμάνι Γιαντιάν της Κίνας και είχε δηλωθέν εμπόρευμα «κλιματιστικά».
Την ύπαρξη καπνικών προϊόντων επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο σκύλος – ανιχνευτής καπνικών της υπηρεσίας, με το όνομα «Χάκερ».
Όπως προέκυψε ότι το εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 1.017 χαρτοκιβώτια, καθένα από τα οποία περιείχε 50 κούτες των 10 πακέτων των 20 τεμαχίων τσιγάρων και 1 χαρτοκιβώτιο που περιείχε 25 κούτες των 10 πακέτων των 20 τεμαχίων τσιγάρων, συνολικά δηλαδή 10.175.000 τεμάχια τσιγάρων.
Το τελωνείο κατάσχεσε το φορτίο, ως το αντικείμενο της λαθρεμπορίας, αλλά και το εμπορευματοκιβώτιο, ως μέσο μεταφοράς των λαθρεμπορευμάτων.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελέας.Πηγή

Απάντηση