Αλεξανδρούπολη: Oμιλία Χ.Σαρρή «Οι μουσικές της Θράκης μέσα από την ματιά των μουσικών δικτύων»


«Οι μουσικές της Θράκης μέσα από την ματιά των μουσικών δικτύων,» είναι το θέμα της ομιλίας του Χάρη Σαρρή η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, το Σάββατο 27 Ιουλίου στις 20:30 .

Στην διάλεξη θα γίνει μια συνοπτική παρουσίαση της έννοιας του μουσικού δικτύου. Έχοντας ως σημείο αναφοράς τις μουσικές της Θράκης, θα επιχειρηθεί να παρουσιαστούν, με τρόπο συνοπτικό, οι διαδρομές και οι μουσικοί μετασχηματισμοί οι οποίοι έλαβαν χώρα κατά την μεταπολεμική κυρίως περίοδο.
Στόχος είναι, όχι τόσο η κάλυψη όλων των περιπτώσεων, όσο η κατανόηση και ανάδειξη των μηχανισμών μέσα από τους οποίους η μουσική ενός τόπου «αναμορφώνεται» σε συνάρτηση με την ιστορική και κοινωνικοπολιτισμική διαδρομή της περιοχής.

Ο Χάρης Σαρρής γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος και διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι βοηθός έκδοσης στο διεθνές διεπιστημονικό μουσικολογικό περιοδικό Journal of Interdisciplinary Music Studies(JIMS) και επιστημονικός συνεργάτης στο μουσικολογικό περιοδικό Πολυφωνία

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση