Βίντεο με την παραβίαση του εναέριου χώρου της Βενεζουέλας από αμερικανικό κατασκοπευτικό
AΜΥΝΑ11:24 23.07.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 11:29 23.07.2019) Λήψη σύντομου urlΤη Δευτέρα, ο υπουργός Πληροφόρησης της Βενεζουέλας υποστήριξε ότι αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο για τρίτη φορά σε διάστημα δύο ημερών.Βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται ένα αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος να παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Βενεζουέλας, έδωσε στη δημοσιότητα ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός «Multimedio VTV».
«Το αεροσκάφος EP-3E εντοπίστηκε από το Σύστημα Αεράμυνας στις 9:52 τοπική ώρα» αναγράφεται στο οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο δημοσιεύθηκε.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, η παραβίαση έλαβε χώρα στις 19 Ιουλίου.

Το Σάββατο, το υπουργείο Άμυνας της Βενεζουέλας κατήγγειλε την παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου από αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος.
Σύμφωνα με το υπουργείο, το αμερικανικό αεροπλάνο άλλαξε πορεία και έφυγε από την περιοχή, μόλις «σηκώθηκαν» αεροσκάφη της Βενεζουέλας.
Από την πλευρά του, ο αμερικανικός στρατός ισχυρίστηκε ότι μαχητικό Su-30 προχώρησε σε «επιθετική παρακολούθηση» του αμερικανικού αεροπλάνου.
Μάλιστα, υποστήριξε ότι το Su-30 «έθεσε σε κίνδυνο το πλήρωμα και το αεροσκάφος».
Πάντως, τη Δευτέρα, ο υπουργός Πληροφόρησης της Βενεζουέλας επανέλαβε ότι αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο για τρίτη φορά σε διάστημα δύο ημερών.Πηγή

Απάντηση