Χατζηδάκης: Δεν θα αυξηθούν, ούτε θα μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους καταναλωτές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ17:26 23.07.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 17:31 23.07.2019) Λήψη σύντομου urlΟ υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι δεν θα μειωθούν, αλλά ούτε και θα αυξηθούν για τους καταναλωτές τα τιμολόγια της ΔΕΗ.Για τραγική κατάσταση στη ΔΕΗ έκανε λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, είπε ότι δεν θα μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ. «Διότι δεν θα λεγόμουν Χατζηδάκης αλλά Χουντίνι αν με την τραγική κατάσταση που έχω παραλάβει έκανα μείωση στο ρεύμα», τόνισε.
Συμπλήρωσε ωστόσο ότι η κυβέρνηση παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να μην αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους καταναλωτές.

Ασφαλώς δεν θα μειωθούν τα τιμολόγια της #ΔΕΗ. Διότι δεν θα λεγόμουν Χατζηδάκης αλλά Χουντίνι αν με την τραγική κατάσταση που έχω παραλάβει έκανα μείωση στο ρεύμα. Παραμένουμε απολύτως πιστοί στη δέσμευσή μας ότι δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους καταναλωτές. #ypen pic.twitter.com/nZka75hxcb
— Kostis Hatzidakis (@K_Hatzidakis) July 23, 2019

​Όπως εξήγησε, ναι μεν τα χρήματα που θα εισπράττει η ΔΕΗ θα αυξηθούν, ωστόσο στον λογαριασμό της ΔΕΗ δεν θα φανεί διαφορά, καθώς θα μειωθεί ο ΦΠΑ και το ΕΤΜΕΑΡ. Δηλαδή ο καταναλωτής δεν θα επωφεληθεί από τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΤΜΕΑΡ, αλλά ούτε και θα επιβαρυνθεί από την αύξηση στη ΔΕΗ, καθώς θα εξισορροπηθούν μεταξύ τους.
Το Σάββατο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα «πολυπαραγοντικό» σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ.
Περιγράφοντας την κατάσταση στη ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης επικαλέστηκε τον ορκωτό ελεγκτή που είχε βάλει η ίδια η εταιρεία και είχε προειδοποιήσει ότι «στους αμέσως επόμενους μήνες υπάρχει πρόβλημα βιωσιμότητας της επιχείρησης». 
Πηγή

Απάντηση